Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Ciolacu propune măsuri de sprijin în cazul firmelor cu pierderi cauzate de pandemie, dar şi pentru populaţie

PSD
Marcel Ciolacu

Preşedintele interimar al PSD, Marcel Ciolacu, a solicitat luni Guvernului să ia o serie de măsuri de sprijin financiar pentru firmele cu pierderi cauzate de pandemia de coronavirus, precum şi pentru populaţie.

"În aceste zile trebuie să dăm cu toţii dovadă de responsabilitate şi unitate la nivel instituţional şi uman. PSD propune un set de priorităţi care ar trebui preluate şi implementate urgent de Guvernul României. Sunt măsuri de sprijin financiar care trebuie acordat firmelor cu pierderi cauzate de pandemie, precum şi măsuri de sprijin pentru populaţie. (...) Orice amânare va avea consecinţe negative imense asupra economiei româneşti şi asupra românilor. PSD propune următoarele măsuri pentru populaţie: opţiunea suspendării pentru trei până la şase luni a plăţii ratelor bancare, îngheţarea preţurilor la utilităţi - gaze, energie, telefon, tv şi Internet - pe o perioadă de trei până la şase luni. Cerem aşadar PNL să renunţe la măsura privind liberalizarea preţurilor la utilităţi de la 1 iulie, liberalizare care ar conduce la o explozie a preţurilor", a spus Ciolacu, într-un mesaj video postat pe Facebook.

Citește și: ULTIMA ORĂ A fost produs PRIMUL VACCIN împotriva coronavirusului

El a adăugat că şi pentru firme trebuie luate anumite măsuri, printre care achitarea şomajului tehnic de stat, în proporţie de 75%, pe o perioadă determinată, rambursarea TVA şi a concediilor medicale restante, amânarea plăţii CAS şi CASS pentru firmele din domeniile de activitate afectate şi stabilirea prin criterii clare a acestor domenii.

"Pentru asigurarea fluxului financiar şi a cash flow-ului, este necesară implementarea de către BNR a unei scheme de credite, cu dobândă fixă şi subvenţionată, de 1 miliard de euro. Astfel, BNR va acorda credite băncilor comerciale cu 0% dobândă. Din aceste sume, băncile comerciale vor fi obligate să acorde IMM-urilor credite, cu o dobândă de maximum 3% pe an, în lei, pe o perioadă între 3 ani şi 10 ani, pentru noi investiţii şi capital de lucru. Solicităm, de asemenea, demararea de urgenţă a demersurilor pentru atragerea fondurilor europene disponibile pentru combaterea efectelor economice cauzate de pandemie. Comisia Europeană a anunţat deja că va pune la dispoziţie 37 de miliarde de euro", a mai afirmat Ciolacu.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.