Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Cioloș s-a sucit și vrea alegeri locale în două tururi. Ce spunea în 2016 fostul premier

Inquam Photos / Octav Ganea
alegeri primari

Dacian Cioloș  s-a râzgândit și a cerut, în acest week-end, organizarea de alegeri locale în două tururi. În 2016, însă, pe vremea când era premier, deși PNL  i-a cerut  să emită OUG pentru privind alegerea primarilor în două tururi, Dacian Cioloș nici nu voia să audă.

„Avem nevoie de alegeri în două tururi. Îl invit pe domnul Tăriceanu să susţină alături de PNL, alături de USR, alături de PMP, alături de UDMR şi ce partide mai avem în Parlament, că eu cred că numai PSD-ul nu e de acord cu două tururi aşa cum stau lucrurile acum. Păi atunci ce discuţie mai avem? Hai să votăm legea”, a spus Cioloș în acest week-end.

Vezi și: Ce înseamnă hernia de disc, afecțiunea pentru care este internat Liviu Dragnea: care sunt riscurile și cum se tratează

Pe 19 ianuarie 2016 însă, Dacian Cioloș refuza să emită OUG pentru alegeri în două tururi, deși putea face acest lucru, spunând că Parlamentul trebuie să se ocupe de modificarea legislației electorale:

“Consideram ca in Parlament este locul dezbaterilor pentru modificarea legislatiei privind alegerile. Am organizat consultari cu partidele. In cele din urma, fie ca e vorba de ordonanta de urgenta pentru modificarea legislatiei, fie ca este asumarea raspunderii Guvernului - ambele sunt instrumente care aduc Guvernul in fata Parlamentului astfel incat tot o majoritate transeaza. Guvernul oricum in sistemul democratic nu poate sa intervina si sa modifice legislatia fara acordul Parlamentului”, spunea el, la “Ora premierului”, dezbatere organizată în Parlament la solicitarea PNL, privind alegerile în două tururi.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.