Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Cioloş le propune europarlamentarilor întâlniri lunare

enational.ro
dacian ciolos

Premierul Dacian Cioloş a anunţat marţi că le-a propus europarlamentarilor români să aibă întâlniri lunare la Bucureşti pentru un schimb de opinii referitor la problemele de pe agenda europeană. 

"Am discutat cu europarlamentarii români şi am stabilit să punem la punct un mecanism de discuţii de conlucrare. Eu le-am propus să ne vedem cam o dată pe lună la Bucureşti, în general lunea, pentru că dânşii lunea după-amiaza sau marţea se întorc la Bruxelles sau la Strasbourg, ca să avem un schimb de opinii pe principalele subiecte de pe agenda europeană", a afirmat premierul, într-o discuţie cu jurnaliştii la Parlamentul European, potrivit Agerpres.

El a precizat că i-a informat pe europarlamentari că, în perioada imediat următoare, va trece Departamentul pentru Afaceri Europene la Cancelaria prim-ministrului. 

"E o ordonanţă de urgenţă de mai mulţi ani care spune că Departamentul de Afaceri Europene este în Ministerul de Externe, dar în coordonarea prim-ministrului şi o să aplicăm lucrul acesta. Domnul Bădescu (Cristian Bădescu - n.r.), şef adjunct al reprezentanţei de aici (din Bruxelles - n.r.) urmează să fie numit secretar de stat în perioada imediat următoare în fruntea Departamentului de Afaceri Europene. Departamentul va avea rolul să reactiveze acel Comitet de Afaceri Europene care ar trebui să se reunească în fiecare săptămână şi să discute în mod operativ agenda europeană, (...) să ajute la coordonarea poziţiilor României pe diferite subiecte", a explicat premierul. 

Dacian Cioloş a avut în cursul dimineţii de marţi o întâlnire la Parlamentul European cu mai mulţi europarlamentari români.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.