Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Cioloș reia tema integrării României în spațiul Schengen

ciolosTusk

Premierul Dacian Cioloș a declarat că România trebuie să își susțină punctul de vedere referitor la aderarea la Spațiul Schengen pentru că a făcut eforturi pentru a se integra în această zonă.

"Am auzit discuții în România 'de ce să ne mai batem noi sau să ne milogim pentru Schengen, atât timp cât alții, dimpotrivă, sunt reactivi vizavi de acest lucru'. Spațiul Schengen e un element de integrare în UE, dincolo de dificultatea de moment pe care o întâlnește problematica, discuția aceasta. România a făcut eforturile de integrare în Schengen și nu cred că se pune problema să ne milogim atunci când ne susținem punctul de vedere. Eu cred că România trebuie să vizeze integrarea diferitelor cercuri concentrice europene, indiferent că e vorba de spațiul Schengen sau de zona euro sau de alte teme", a spus Cioloș la ambasada României din Belgia, în contextul în care merge miercuri într-o vizită oficială în Olanda, unde va discuta și tema Schengen, potrivit Agerpres.

Cu această ocazie premierul a reluat ideea aderării țării noastre pe etape.

"Prima aderare, cu spațiul aerian, poate să se facă chiar și în condițiile actuale de dificultate pentru frontierele terestre, ceea ce ar crește încrederea în faptul că România poate să își asume responsabilitățile de membru al spațiului Schengen. Dincolo de decizia care la un moment dat se va lua, eu sunt convins, e important să fim prezenți în mod activ la toate aceste discuții și să ne susținem punctul de vedere", a explicat Cioloș.

Premierul a discutat și cu Donald Tusk.

”După o reuniune lungă a șefilor de  stat și de guvern din UE pentru a găsi o cale de cooperare cu Turcia pe problema migranților, i-am oferit președintelui Donald Tusk o caricatură realizată de Ștefan Popa Popa's pentru a ne mai descreți frunțile. Discuția noastră însă a fost consistentă în ceea ce privește provocările momentului la nivel european, în ceea ce privește obiectivele noastre în România, precum și în ceea ce privește sprijinul pentru Republica Moldova. Președintele Tusk nu doar că întelege demersul nostru dar ne va oferi tot sprijinul”, a anunțat Cioloș.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.