Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Cioloș: România e o pată neagra pe harta Europei la numărul de morți Covid-19. Nu o scoatem la capăt fără restricții

Inquam Photos / George Calin
Dacian Ciolos

Premierul desemnat, Dacian Cioloș (USR), a declarat vineri, la Digi24, că este nevoie în România să fie introduse măsuri restrictive în valul 4 al pandemiei, pentru că „altfel nu o scoatem la capăt”.

„Un lucru este cert, e nevoie de masuri pentru ca situatia (numarul infectarilor) nici macar nu se stabilizeaza, nu vorbim de regres. Romania e o pata neagra pe harta Europei Romania daca ne uitam la numarul de morti. Persoane infectate sunt cam peste tot, dar numarul mortilor este de departe cel mai mare in Romania, deci in mod clar e o problema.

Nu vom reduce presiunea pe spitale si pe ATI decat daca tinem sub contrul numarul de cazuri, iar pentru asta e nevoie de masuri restrictive pentru anumite tipuri de activitati. In situatia de fata e nevoie si de masuri restrictive, pentru ca altfel nu o sa o scoatem la capat.

Am auzit mai multa lume ca s-a plans de masuri intempestive luate de pe o zi pe alta, oamenii nu au timp sa se pregateasca si asta pe oameni ii enerveaza. Rolul politicienilor este sa explice de ce iau anumite decizii, de ce se introduc unele restrictii si pe ce perioada.

Întrebat dacă ar fi de acord, ca premier, cu o carantinare a Bucureștiului sau cu vaccinarea obligatorie, el a spus că nu poate da un răspuns pentru că are nevoie de argumente de la specialiști înainte să își formeze o părere. „As tine pe masa orice optiune care are argumente”, a indicat Cioloș.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.