Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Cioromelea (AUR): Practici abuzive în relaţia cu producătorii români; ministrul Economiei să verifice

alephnews.ro
senat

Senatorul AUR Valentin - Rică Cioromelea i-a solicitat miercuri, în plen, ministrului Economiei Ştefan - Radu Oprea, prezent la "Ora Guvernului", să dispună verificări "cu celeritate" asupra unor "practici abuzive" cu care s-ar confrunta producătorii români în relaţiile cu marii retaileri alimentari.

"Vă aduc la cunoştinţă situaţiile cu care se confruntă producătorii români în relaţiile cu marii retaileri. (...) Producătorii români se plâng de faptul că produsele lor sunt delistate abuziv, deşi îndeplinesc toate condiţiile necesare, reclamă practici abuzive, raportat la legislaţia în vigoare, neafişarea corectă la raft, neaducerea din magazin cu ritmicitatea cerută de vânzări, practicarea unor adaosuri comerciale şi taxe foarte mari comparativ cu preţul de achiziţie impus producătorilor. După neexpunerea cu ritmicitatea necesară la raft, se practică şi mutarea produselor în alte zone, adică nevizibile sau mai puţin vizibile, astfel încât cumpărătorii să găsească cu dificultate produsele. Toate acestea generează pierderi uriaşe sau chiar falimentul forţat al producătorilor, care nu este dat de lipsa de cerere de piaţă, ci de posibile intenţii şi de practici dubioase. (...) Vă rog să dispuneţi verificări cu celeritate asupra acestor aspecte şi dacă acestea se confirmă să aplicaţi măsuri de corectare a acestor situaţii", a afirmat Cioromelea.

Senatorul AUR a susţinut că mulţi producători români i-au adus la cunoştinţă aceste aspecte, însă au cerut să nu li se dezvăluie identitatea, pentru a nu fi delistaţi.

"Foarte mulţi producători se confruntă cu aceleaşi probleme. Mi s-au adus la cunoştinţă aceste fapte în Comisia de abuzuri din Senat, dar acestor producători le este greu să se afişeze, pentru că vor fi delistaţi", a explicat Valentin - Rică Cioromelea.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.