Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

CIRC politic: un primar PSD e acuzat că ȚINE ZECI de gospodării fără curent electric: NU e margine de univers și nici Evul Mediu

PSD sigla

Zeci de gospodării din comuna gălățeană Vânători sunt ținute fără energie electrică pentru că primarul PSD nu finalizează documentația: „Oamenii se roagă, insistă şi imploră să aibă acces la o banală utilitate: curentul electric. Nu e nici margine de univers și nici Evul Mediu”,acuză Bogdan Rodeanu. „PSD operează în aceeaşi manieră: şi la Galați, dar și la Vânători. Dacă gălăţenii sunt taxaţi mult, constant şi nejustificat, locuitorii comunei Vânători sunt lăsaţi, voit, în întuneric. Constatăm o beznă a minţii în conducerea PSD, beznă care persistă şi în 2022. Comuna Vânători este situată la mai puțin de 10 km de municipiul reședință de județ şi reprezintă localitatea gălățeană cu cel mai mare buget. Cu toate acestea, oamenii se roagă, insistă şi imploră să aibă acces la o banală utilitate: curentul electric.Da, nu e nici margine de univers și nici Evul Mediu. Suntem în secolul 21 și ne gândim cu teamă cum să avem lumină în casă și de unde să luăm curent electric pentru a aprinde un bec, pentru a găti sau pentru a încărca bateria unui telefon”, scrie pe Facebook deputatul USR Bogdan Rodeanu.

El spune că primarul comunei Vânători „nu ştie sau care refuză să rezolve nevoile de bază ale cetățenilor”.

„Dacă ar fi știut și dacă ar fi vrut, primăria PSD Vânători ar fi acționat. Ar fi discutat cu operatorul de distribuție pentru a grăbi întocmirea documentației tehnice necesare modernizării și extinderii rețelei. Și am fi avut-o gata cu multe luni în urmă. Dar să zicem că trecem și peste asta și acceptăm aceste întârzieri și că, odată avută documentația, ar fi dat drumul la procedurile administrative pentru contractarea lucrării. Documentația a fost gata demult. Primăria PSD Vânători continuă să amâne şi, în momentul de faţă, calculărm 2 luni de când nu s-a depus niciun efort, cât de mic. Consecinţa: unii dintre cetățenii comunei vor fi deconectați în curând de la soluţia de avarie pe care au folosit-o până acum. Este inadmisibil să ai străzi întregi de gospodării conectate la rețeaua electrică a unui agent economic privat, prin bunăvoința acestuia, să ai banii, să ai documentația – și să nu faci nimic. Și vom merge mai departe pentru a rezolva ce e necesar pentru cetățenii comunei. Mai departe, în Parlament, mai departe - la Guvern”, conchide Rodeanu.

El a distribuit mesajul consilierului local USR, Gabriel Cloșcă, care explică faptul că zeci de gospodării din comună se alimentează de la rețeaua electrică a unei intreprinderi, însă această intreprindere a anunțat în 2021 că urmează să oprească colaborarea. „De cel puțin 2 luni, Primăria PSD Vânători a primit și ultimele documentații tehnice de la operatorul rețelei de energie electrică. Și, surpriză! În loc să dea drumul la contractul de achiziție – banii erau prevăzuți în buget – iar lucrarea să înceapă, primarul PSD a preferat să stea. Și stă în continuare. De 2 luni. Perspectiva e urâtă. Fiecare lună pierdută înseamnă întârzieri. Dacă rețeaua publică nu va fi gata la timp, oamenii vor rămâne fără curent electric. Din 2022 înapoi direct în Evul Mediu, în cea mai bogată comună gălățeană! Mesajul e simplu, să înțeleagă și primăria PSD Vânători: Dați drumul la procedură, dați drumul la lucrări! Acum! Nu e o problema de bani, e o problemă de profesionalism în administrație”, afirmă Cloșcă. Primăria Vânători este condusă de Costel Manolachi, ales din partea Partidului Social Democrat.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.