Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Circa 1.500 de persoane şi 1.000 de autovehicule, verificate în cadrul acţiunii Rail Action Week

gandul.info
tren gara

Poliţiştii secţiilor regionale de poliţie transporturi şi ai Serviciului de Poliţie Transporturi Maritime au verificat, în perioada 6 - 13 septembrie, circa 1.500 de persoane şi 1.000 de autovehicule, în cadrul acţiunii "Rail Action Week", care s-a derulat la nivel european sub egida RAILPOL.

Poliţiştii, împreună cu reprezentanţi ai instituţiilor partenere, au verificat 1.511 persoane şi 982 de autovehicule, în zona a 1.079 de treceri la nivel cu calea ferată.

De asemenea, au fost testaţi, pentru detectarea consumului de alcool, 91 de mecanici de locomotivă şi 92 de alte persoane cu atribuţii pe linie de siguranţă feroviară, nefiind depistate cazuri în care să fie confirmat consumul de alcool", informează un comunicat al Inspectoratului General al Poliţiei Române (IGPR) transmis, miercuri, AGERPRES.

Au fost sancţionate contravenţional 15 persoane pentru traversarea căii ferate prin locuri interzise sau pentru că se aflau în zona de siguranţă a căii ferate.

Citește și: RAPORT BOMBĂ privind ASASINATUL EXPLOZIV de la ARAD-Angajați MApN ce ar putea face parte din anturajul...

Pe parcursul activităţilor a fost semnalată o distrugere adusă echipamentelor de semnalizare şi a echipamentelor esenţiale pentru siguranţa traficului feroviar.

Totodată, au fost efectuate 215 verificări în zone de siguranţă considerate critice (tuneluri, pasarele, poduri etc.).

Împreună cu pompieri ai Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă, a fost efectuat un control al unui transport feroviar de mărfuri periculoase, nefiind semnalate nereguli.

"Poliţiştii au desfăşurat activităţi de patrulare în staţiile de cale ferată, informând călătorii cu privire la pericolele la care se expun prin nerespectarea prevederilor legale aplicabile în domeniul transportului feroviar de persoane şi a celor care vizează zona de siguranţă feroviară", arată sursa citată.

Au mai fost desfăşurate activităţi de informare şi instruiri ale personalului CFR.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.