Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Cîțu dă de pământ cu democrația pentru a-și numi cel mai bun prieten Ministru/ OPINIE

Radu Pop
Inquam Photos / George Calin
florin citu parlament

Premierul Florin Cîțu a luat, de când este în funcție, foarte multe decizii politice. Decizii pentru țară nu prea a luat pentru că a fost mult prea preocupat cu jocul pentru funcția de președinte al PNL. A început totul cu ignorarea partidului care l-a trimis pe tronul de Prim-ministru al României. Cunoaștem modul în care biroul politic național (BPN) al PNL a decis să distribuie funcțiile de demnitari pe baza unui algoritm aprobat în cadrul BPN. Florin Cîțu a ignorat în mare parte deciziile partidului considerându-se mare vătaf peste țară. Nu de puține ori acesta a afirmat că nu partidul l-a trimis acolo sau că el nu are nicio datorie față de partid. Deși pluripartidismul reprezintă un aspect fundamental al unei democrații

A urmat decizia categorică de a-l remania pe ministrul sănătății Vlad Voiculescu fără să poarte nicio discuție cu partenerii din coaliție. Din nou, Prim-ministrul Cîțu consideră că este în acea funcție supremul țării și că poate face orice oricând. Partenerii din coaliție au sărit ca arși, însă și de această dată el lider maximo a rămas în funcție. Acest aspect i-au alimentat și mai mult tendințele dictatoriale, permițându-i să afirme arogant, de la tribuna parlamentului că „alegerile din PNL au fost tranșate”. Această atitudine care nu are de a face nici o secundă cu ce am învățat noi despre democrație scoate în evidență faptul că Florin Cîțu face un joc mult mai complex a cărui finalitate se vrea a fi preluarea puterii în PNL.

Șirul evenimentelor continuă astăzi cu remanierea ministrului finanțelor Alexandru Nazare. Vestea a venit pe nepusă masă, imediat după ce gașca Cîțu a pierdut alegerile în cadrul filialei sectorului 3. Sună a răzbunare? Probabil. Istoria din spatele deciziei este una mult mai complexă. Rezumatul poveștii este unul foarte scurt și anume acela că Nazare nu mai asculta de Cîțu. Pe motivul că nu are performanțe remarcabile (comparabil cu ce a făcut Cîțu pe vremea cât a fost ministru de finanțe, putem spune că Nazare este un geniu al finanțelor, dar asta este altă poveste!) Prim-ministrul îi cere demisia. Nazare refuză, moment care produce remanierea. Încă un moment în care Cîțu nu consultă niciun organism al partidului.

Frumusețea remanierii lui Nazare nu este aceea că va fi înlocuit de vreo eminență cenușie care să revoluționeze sistemul. Umblă vorba prin târg că Florin Cîțu vrea să arunce în acel fotoliu un prieten foarte bun, recunoscut pentru faptul că a fost prin PSD și mai mult pentru afacerile prospere pe care el și mama lui le au cu complexul energetic Oltenia. Afaceri de zeci de milioane pe cârca statului român care îi permit confortul unor mese în locații scumpe și mașini de lux. Da, ați ghici, este vorba de prietenul său bun Dan Vâlceanu, deputatul de Gorj.

Modul acesta de a executa oameni din subordine și de a nu respecta nicio clipă direcția partidului din care faci parte este contrar democrațiilor funcționale. Acest mod de a conduce va arunca, mai devreme sau mai târziu, România în haos.

Șmecheria individuală și egoul alimentat din bula atipică de Facebook fac din Florin Cîțu un populist. Ce îl va opri într-o bună zi să zică că nimeni din România nu mai are nevoie de pensii sau alocații? Ce îl va putea opri să zică gata, statul român nu mai oferă niciun ajutor social, scapă cine poate? Deciziile radicale prin care își promovează exclusiv interesul personal ne spun că nimic.

Florin Cîțu nu înțelege regulile jocului și crede că poate face orice atâta timp cât este la putere. Iar lupta din alegerile interne în PNL relevă exact acest lucru!

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.