Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

VIDEO | Florin Cîțu anunță când va demisiona Ciucă în 2023. Procedura care fi urmată

Inquam Photos / Octav Ganea
Inquam Florin Cîțu Nicolae Ciucă Cîțu Ciucă

Florin Cîțu, președintele PNL, lămurește chestiunea rotației premierilor, lăsată de actualii parteneri de coaliție nelămurită. Dacă în spațiul public s-a vehiculat și ideea unei moțiuni de cenzură în 2023, pentru ca funcția de premier să fie preluată de PSD, Cîțu afirmă că va fi vorba despre o demisie a premierului Ciucă.

„Este o nnoutate. Nu ne-am gândit atunci când am făcut coaliția, dar după stabilirea ei a trebuit să găsim o soluție pentru a asigura calmul pentru ambele partide și pentru electorat. Cred că e ceva nou și felul în care va funcționa, așa cum vedem lucrurile acum este că pe 25 mai 2023 prim-ministrul Ciucă va trebui să demisioneze - poate chiar cu câteva zile înainte - și apoi vom avea un nou Guvern care va merge la vot în Parlament. Acesta este singurul mod în care putem face asta (n.r. rotația)”, a declarat Florin Cîțu, într-un interviu pentru Euronews România.

Preşedintele Consiliului Naţional al PSD, Vasile Dîncu, afirma marți seara că varianta finală a protocolului coaliţiei de guvernare va include "indicaţii mai precise" privind procedurile de schimbare a premierului după ce termenul de un an şi jumătate în care Nicolae Ciucă va deţine funcţia de prim-ministru va fi trecut. Protocolul de colaborare nu conține însă indicații cu privire la modalitatea de schimbare a premierilor.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.