Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

CJ Cluj va construi un spital pediatric monobloc în următorii trei ani

Facebook.com, spitalul Cluj
Spital, Cluj.

Consiliul Județean Cluj a aprobat un schimb de teren de 16 hectare cu USAMV Cluj-Napoca, pe care se va construi, în următorii 3 ani, un spital pediatric monobloc, investiție din fonduri europene, potrivit Mediafax.

Președintele Consiliului Județean Cluj, Alin Tișe, a declarat, vineri, că instituția va da la schimb USAMV clădirile actualului Spital de Copii din centrul orașului Cluj-Napoca.

„Am început demersurile pentru a prelua un teren de 16 hectare de la USAMV în administrarea CJ Cluj pentru a construi primul spital pediatric monobloc care va fi unul regional, prin accesarea de fonduri europene. Noi vom da la schimb clădirile Spitalului de Copii din centrul municipiului Cluj-Napoca unde funcționează Pediatrie 1, UPU, Chirurgie Pediatrică, Terapie Intensivă, ORL. Vom înainte un proiect de lege în Parlament, ne bazăm pe sprijinul parlamentarilor de Cluj. Dorința noastră este să realizăm în 3 ani această investiție”, a spus Tișe.

Rectorul USAMV Cluj-Napoca, Cornel Cătoi, a declarat la rândul său că terenul era destinat pepinierelor.

Citește și: Dr. Alexandru Rafila îi calmează pe bucureșteni: NU se închide Capitala

„Apreciem să vom primi clădiri la schimb situate în apropierea Căminului Agronomia din centrul Clujului. Este o acțiune care va avea efecte pozitive pentru copiii din Transilvania și pentru universitate, toată lumea va fi câștigătoare”, a spus rectorul USAMV Cluj-Napoca.

Directorul Spitalului Clinic de Urgență pentru Copii, Cornel Aldea, a precizat că unitatea este, în momentul de față, un spital pavilionar care își desfășoară activitatea în 14 clădiri aflate pe raza municipiului, unele datând din anul 1920.

„Noul spital monobloc va avea 700 de paturi”, a spus Aldea.

Acesta a menționat că aproximativ 60% din cazurile medicale tratate la spitalul de copii sunt din afara Clujului, din județe ale Transilvaniei.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.