Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

CJ Harghita a lansat un site unde sunt aşteptate ideile pentru viitoarele proiecte ale Uniunii Europene

www.pinterest.com
contre online

Consiliul Judeţean Harghita a creat un site unde sunt aşteptate ideile pentru viitoarele proiecte ale Uniunii Europene, pentru ca programele din următorul ciclu de finanţare să poată fi îmbunătăţite şi să permită şi proiecte destinate zonelor rurale, preponderente în judeţ.

"Judeţul Harghita, regiunea noastră, are nevoie de fondurile Uniunii Europene, iar acum este momentul în care guvernul român semnează contractul cu comisia Uniunii Europene. Din păcate, programul de finanţare prezentat pentru consultare nu susţine mediul rural şi oraşele mici, iar două treimi din populaţia judeţului Harghita locuieşte în aceste zone, aşa că acest lucru trebuie schimbat. Garantăm protecţia datelor în legătură cu ideile încărcate de care avem nevoie pentru a putea atrage atenţia asupra realităţii judeţului Harghita, atât la nivel naţional, cât şi la Bruxelles. În următorul ciclu de finanţare ne dorim să putem dezvolta cât mai mult judeţul Harghita din fonduri europene, de aceea şi facem lobby pentru ca apelurile de proiecte să ţină cont şi de realitatea de aici ", a declarat Borboly Csaba, citat într-un comunicat de presă al instituţiei, potrivit agerpres.ro.

Citește și: Iohannis, declarație controversată! Ce se întâmplă cu elevii bolnavi care nu pot susține examenele .

Acesta a punctat faptul că programul Uniunii Europene supus consultării nu cuprinde proiecte destinate zonelor rurale şi oraşelor mici, fapt considerat "inadmisibil" deoarece tot judeţul ar rămâne fără oportunitate de a accesa fonduri.

"Dorim ca apelurile la proiecte să reflecte şi realitatea judeţului Harghita, a regiunii! Acesta este motivul pentru care sunt aşteptate din partea tuturor idei cu ajutorul cărora să putem face lobby aici în ţară, dar şi la Bruxelles", a mai spus Borboly Csaba

Propunerile de proiecte sunt aşteptate la adresa https://ideideproiecteue.judetulharghita.ro/, din partea primăriilor, a cultelor care dispun de imobile monument istoric, de la antreprenori, fermieri, actorii din sfera civilă şi privată şi care doresc să implementeze investiţii accesând fonduri europene.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.