Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Clanul Bercea condamnat la închisoare pentru șantajarea lui Mircea Băsescu

mircea basescu

mircea basescuPatru din cei cinci membri ai familiei Anghel, judecați pentru șantajarea lui Mircea Băsescu, au primit astăzi pedepse cu executare cuprinse între trei ani și nouă luni și 12 ani 11 luni de închisoare. Magistrații Tribunalului Constanța au decis de asemenea ca cei patru să plătească daune morale în valoare de 7.000 de euro.

Potrivit Mediafax, cea mai mare pedeapsă o va avea de executat Florin Anghel, fiul Bercea Mondial: 12 ani și 11 luni de închisoare. Instanța l-a condamnat în acest dosar la 7 ani și opt luni de detenție, însă la pedeapsă se adaugă o condamnare mai veche, de cinci ani și trei luni, primită după ce și-a înjunghiat un nepot. Din cei 12 ani și 11 luni va fi scăzută perioada în care Florin Anghel a fost reținut și arestat preventiv (11 luni), dar și cea petrecută în arest la domiciliu.

Marius Constantin, ginerele lui Bercea Mondial, a fost condamnat la patru ani şi şase luni de închisoare cu executare, Fănica Anghel, soţia lui Bercea, la trei ani şi nouă luni de închisoare, iar Izaura Anghel, fiica lui Sandu Anghel, a primit patru ani şi cinci luni de închisoare. Pentru Grinică Ion, fiul lui Sandu Anghel, care la data comiterii faptei era minor, magistrații au dispus o măsură neprivativă de liberate, de şase luni sub supraveghere.

Instanţa a respins ca nefondate restul pretenţiilor civile emise de Mircea Băsescu, avocatul acestuia cerând la ultimul termen daune morale de un milion de euro, însă a decis ca 4 din cei 5 membri ai familiei Anghel să plătească daune morale.Astfel, Florin Anghel trebuie să achite 3.000 de euro, Izaura Anghel, 2.500 de euro, Marius Constantin, 1.500 de euro, iar Grinică Ion, 500 de euro.

Decizia Tribunalului Constanţa nu este definitivă şi poate fi atacată cu recurs.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.