Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Claudiu Daniel Catana, prim-vicepreședinte ALDE: `România poate evita o eventuală criză alimentară`

facebook.com
Claudiu Catana

Claudiu Daniel Catana consideră că înființarea centrelor de colectare și procesare ale cerealelor, legumelor, fructelor și laptelui la nivel regional sau chiar județean, reprezintă un ajutor real pentru producătorii români, dar și pentru asigurarea independenței țării din punct de vedere alimentar.

O problemă acută, care îi afectează pe producătorii agricoli, o constituie lipsa spațiilor de depozitare, păstrare, sortare, etichetare și procesare privind aceste produsele agricole. În toate județele sunt sute de producători care semnalează necesitatea înființării de către statul român a acestor centre. O repartiție inteligentă a acestor spații, conformă nevoilor fiecărui județ, este singura soluție viabilă pe termen mediu și lung pentru a veni în întâmpinarea cerințelor fermierilor, dar și pentru a evita pe viitor o criză alimentară în România.

Indiferent de sursa de finanțare, în următoarea perioadă trebuie să găsim resursele financiare pentru a construi de la zero aceste centre, iar acolo unde există depozite, care sunt momentan nefuncționale, să le modernizăm și să le punem la dispoziția producătorilor.

România produce de trei ori mai mult grâu decât consumă, iar producția de porumb este mai mult decât dublă faţă de ceea ce consumăm. România este o țară care, și în cele mai grele situații din punct de vedere climateric, a reușit să-și asigure necesarul de consum intern cu grâu și principalele culturi agricole.” afirmă prim-vicepreședinte ALDE, Claudiu Daniel Catană.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.