Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Claudiu Manda a LUAT FOC după criticile președintelui Iohannis pe buget: 'De aici încolo orice comentariu este de prisos'

stiripesurse.ro
Claudiu Manda

Vicepreședintele Senatului, Claudiu Manda (PSD), a declarat miercuri, după ce Administrația Prezidențială a criticat proiectul de buget, că se bucură că l-au citit repede, însă bugetul respectă indicatorii macro-economici și răspunde așteptărilor populației, scrie Mediafax.

Citește și: ULTIMĂ ORĂ - Directorul general al fermei de porci deținute de fiul lui Liviu Dragnea, CONDAMNAT la 7 ani de închisoare de Tribunalul Bucureşti

„Mă bucur că l-au citit atât de repede, că (pentru - n.r.) patru rânduri le-au trebuit câte 80 de zile. L-au citit foarte repede, felicitări, se mişcă foarte repede atunci când au nevoie sau interes, nu pot să comentez eu ce a zis purtătorul de cuvânt al Preşedinţiei, bugetul respectă indicatorii macro-economici, avem creştere economică, ne încadrăm în ţinta de deficit, răspunde aşteptărilor populaţiei, sunt bani care vin pentru investiţii, sunt bani care vin pentru creşterea de salarii şi de pensii, lucrurile au fost dezbătute ore întregi, zile întregi în Parlament şi în comisii, de aici încolo orice comentariu este de prisos”, a declarat Claudiu Manda, în Parlament.

Declarațiile lui Claudiu Manda vin în contextul în care purtătorul de cuvânt al președinției, Mădălina Dobrovolschi, a anunțat miercuri că șeful statului cataloghează Executivul drept unul am imposturii, nereușind să dea un buget pe 2019 care să răspundă nevoilor. Proiectul a ajuns miercuri la Klaus Iohannis, acesta urmând să ia o decizie zilele următoare.

"Au trecut 3 luni, subliniez, 3 luni de când PSD trebuia să prezinte public proiectul de buget pentru acest an! Abia astăzi bugetul de stat pentru anul 2019 a ajuns la Președintele României pentru promulgare. Președintele României, domnul Klaus Iohannis, atrage încă o dată atenția că bugetul de stat pentru anul 2019 nu este destinat dezvoltării și progresului României, ci bunăstării PSD. Bugetul pentru anul 2019, croit din imaginația PSD pe baza unor cifre exagerat de optimiste, reprezintă o nouă dovadă a iresponsabilității și modului defectuos prin care social-democrații au decis să guverneze România. În pofida numeroaselor semnale de alarmă cu privire la sustenabilitate, PSD a mers înainte cu bugetul, așa cum a decis de fapt grupul restrâns de la vârful acestui partid, care are interese paralele cu cele ale românilor", a declarat Mădălina Dobrovolschi.

Bugetul de stat pentru anul 2019 face rabat de la cele mai elementare condiții de legalitate și procedură, susține sursa citată.

"Întârzierea neexplicată nici până în prezent a bugetului denotă de fapt lipsa de soluții a Guvernului PSD, soluții pentru problemele reale ale cetățenilor. Un Guvern care și-a demonstrat în repetate rânduri limitele, un Guvern al imposturii, incompetenței, care a picat cu brio, iată, și acest test important - acela de a construi un buget credibil, sustenabil și la timp pentru nevoile românilor. Mai grav, la baza elaborării sale nu au stat prioritățile României, ci nevoile PSD de a aloca banii publici în mod discreționar, în propriul beneficiu politic și pentru a asigura resurse pentru clientelă", a afirmat purtătorul de cuvânt al președintelui.

Președintele Klaus Iohannis urmează să ia o decizie cu privire la buget în zilele următoare.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.