Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Claudiu Manda anunță ZILE NEGRE pentru SRI: 'Sper ca înlocuitorul meu să fie mai bun, mai determinat ca mine'

stiripesurse.ro
Claudiu Manda

Claudiu Manda a declarat că speră ca înlocuitorul său să fie poate mai bun, mai implicat și care să ducă lucrurile mai departe în Comisia SRI. Reacția vine în contextul în care Liviu Dragnea spunea că acesta trebuie să se retragă de la conducerea forului, dacă este candidat la europarlamentare, conform Mediafax.

Citește și: ALERTĂ Protest la ÎCCJ înainte de procesul lui Liviu Dragnea

„Eu am spus de mai multe ori, ca să fiu înlocuit la șefia Comisiei SRI va trebuie să fie un plen reunit. Cu demisia sau fără demisia mea, tot acolo se ajunge. Probabil că în prima ședință de plen reunit când se va dezbate, sper să existe o ședintă de plen reunit în care să dezbatem rapoartele pe care le-am depus anul trecut, cele care urmează să le depunem și ca atunci să fie pe ordinea de zi sper să fie înlocuiri la Comisie și să fie altcineva, poate și mai bun și mai implicat și mai hotărât și mai determinat ca mine și să ducă lucrurile mai departe. Mi-aș dori să fiu în fața plenului reunit și să susțin primul și al doilea raport cu argumentele de concluzie. Îmi doresc ca activitatea comisiei să meargă mai departe, și lucrurile pe care le-am făcut, pentru că mai sunt destul de multe lucruri de lămurit și concluzii de tras pe capitolele pe care le avem iar ele să poată fie duse mai departe”, a afirmat Claudiu Manda, luni, la Paralment.

El a adăugat că decizia înlocuirii sale la conducerea Comisiei SRI ar putea fi formalizată în ședința de plen reunit la care va fi dezbătută problema referendumului sau într-o alta în care vor fi discutate și rapoartele Comisiei.

„Formal, rămân în funcție ca și candidat și de vicepreședinte al Senatului până trece inclusiv perioada de campanie electorală, formal voi pleca din funcția de președinte al Comisiei SRI la prima ședință de plen. Poate să fie prima ședință de plen reunit și aceasta la care se dezbate problema referendumului și atât sau poate să existe o ședință în care să dezbatem cele două rapoarte și să vorbim de modificări în cadrul Comisiei eu și poate și alții să fie înlocuiți de la celelalte grupuri parlamentare”, a explicat Manda.

Lista social-democraților este deschisă de Rovana Plumb, care a mai fost în Parlamentul European. Ea este secondată de Carmen Avram, fostă realizatoare TV. Pe poziția a treia este Claudiu Manda. Pe lista PSD mai figurează liderul actualilor eurodeputați PSD, Dan Nica, Natalia Intotero, ministru al românilor de pretitutindeni, dar și fostul ministru delegat pentru Afaceri Europene, Victor Negrescu.

Încă din 10 martie, înainte ca social-democrații să voteze lista candidaților partidului la europarlamentare, Liviu Dragnea spunea că preşedintele Comisiei de control SRI Claudiu Manda ar trebui să se retragă din această funcţie, în contextul în unei candidaturi pentru un mandat de eurodeputat.

De asemenea, președintele PSD afirma că Rovana Plumb și Natalia Intotero ar trebui să plece de la conducerea Ministerului Fondurilor Europene, respectiv Ministerul românilor de pretutindeni, înaintea începerii campaniei electorale pentru alegerile europarlamentare.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.