Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Claudiu Năsui, de la USR, șterge pe jos cu Guvernul PNL: 'Un Guvern care ne-a minţit în foarte multe locuri. Vedem idei reciclate de pe vremea PSD'

epoch times romania
claudiu nasui

Deputatul USR Claudiu Năsui a declarat că parlamentarii Uniunii Salvaţi România s-au abţinut la votul privind moţiunea simplă împotriva ministrului de Finanţe, apreciind că PSD a cauzat multe dintre problemele actuale, dar şi că PNL nu îşi asumă o serie de angajamente anunţate anterior.

"Este o moţiune care a fost prost scrisă, imputând totuşi domnului Cîţu multe dintre problemele pe care chiar PSD le-a cauzat. Asta nu înseamnă că în mandatul domnului Cîţu şi al PNL nu s-au făcut foarte multe lucruri cu care noi nu suntem de acord şi nu s-a demonstrat, cumva, că lucrurile merg exact în aceeaşi direcţie ca şi sub PSD. Vedem idei reciclate de pe vremea PSD: Fondul Suveran de Investiţii, amnistia fiscală. Vedem acelaşi gen de dorinţă de a creşte, de a exploda constant cheltuielile la stat şi de a lăsa toată povara crizei asupra mediului privat. Dacă ne uităm, mediul privat este cel care a suferit enorm în ultimele luni şi încă nu am resimţit, poate, unda de şoc care va veni", a arătat Năsui, membru al Comisiei pentru buget-finanţe, într-o declaraţie acordată AGERPRES.

Citește și: CTP, reacție după decizia CCR: ‘Oamenii s-au relaxat și totul depinde de gena dacică, aia despre care se spunea că ne protejează’

El a reproşat Guvernului şi faptul că nu susţine măsuri în vederea debirocratizării, făcând referire la proiectul de lege al USR privind simplificarea înfiinţării unei firme, atacat la CCR.

"Un Guvern care ne-a minţit în foarte multe locuri. Ne-a spus, de exemplu, că vrea debirocratizare şi se împotriveşte, încearcă să întârzie cât poate iniţiative de debirocratizare, pe care le susţinea şi el în 2016. Adică, idei cu care au plecat în alegeri, lucruri pe care le-au spus şi angajamente ferme pe care le-au semnat cu noi le-au încălcat. E greu să alegi între un USL galben şi un USL roşu. Nu o să alegem între ele. De aceea nu am votat această moţiune", a spus Năsui.

Citește și: S-a găsit soluția după ce CCR a declarat amenzile date în starea de urgență neconstituționale! În baza cărei legi vor fi amendați românii în starea de alertă

Deputatul a adus o serie de critici şi programului IMM Invest, apreciind că ar fi fost de preferat ca banii să fie lăsaţi efectiv firmelor, nu să fie luaţi "prin taxe şi impozite" pentru a fi daţi "apoi sub formă de împrumut".

"Antreprenorii vor vedea lucrul acesta în momentul în care vor încerca să acceseze şi o să li se ceară, de exemplu, să ipotecheze tot ce au, să devină fideiusori, să îşi pună bonitatea şi patrimoniul la bătaie şi abia apoi intervine garanţia de stat, după ce s-au epuizat toate astea. Alte state - şi felul în care noi propuneam să ajuţi economia - era prin a lăsa, efectiv, banii acolo. Nu prin a-i lua prin taxe şi impozite şi a-i da apoi sub formă de împrumut", a adăugat el.

Citește și: Parlamentul a decis! S-a stabilit data la care ar putea avea loc alegerile locale

Deputatul USR a apreciat că această perioadă ar fi reprezentat şi o oportunitate pentru a face şi o reformă a pensiilor speciale.

"Era un mod extraordinar pentru a face şi o reformă a pensiilor speciale. Lumea înţelegea, putea să fie făcută prin ordonanţă de urgenţă, era o situaţie de urgenţă şi erau mulţi bani care puteau fi folosiţi pentru a-i lăsa în mediul de afaceri, în mediul privat", a mai spus Năsui.

Citește și: Șef de poliție demis după ce a participat la o petrecere cu mai mulți interlopi în plină pandemie

Camera Deputaţilor a aprobat, miercuri, moţiunea simplă depusă de PSD împotriva ministrului de Finanţe, Florin Cîţu, cu 166 de voturi "pentru", 94 împotrivă şi 28 de abţineri.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.