Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Clemență neașteptată a rușilor: au anulat decizia de mobilizare pentru 9.500 de bărbați

vestidinrusia.ro
Președintele Dumei de Stat, Viaceslav Volodin

În urma unei întâlniri cu conducerea Ministerului rus al Apărării, președintele Dumei de Stat a Rusiei, Viaceslav Volodin, a anunțat anularea deciziilor de mobilizare pentru taţii din peste 9.500 de familii care au trei sau mai mulți copii. "Până în prezent, decizia de mobilizare pentru peste 9.500 de tați a fost anulată. Aceștia au fost retrași din unitățile militare și au revenit la familiile lor", a scris Volodin miercuri pe canalul său de Telegram. El a mai spus că din cauza faptului că există numeroase cereri de mobilizare din rândul bărbaților care au trei sau mai mulți copii, această problemă a fost discutată miercuri cu cei din conducerea Ministerului rus al Apărării.

''Răspunsul este unul fără echivoc: tații a trei sau mai mulți copii ar trebui să fie scutiți de mobilizare'', a spus președintele Dumei de Stat. El a menționat: ''Este important ca în activităţile lor, comisariatele să se ghideze de directivele Ministerului rus al Apărării și ale Statului Major''. În plus, Volodin a adăugat că se acordă o amânare de la mobilizare pentru cetățenii care sunt temporar inapți pentru serviciul militar, din motive de sănătate; angajaţi în îngrijirea constantă a unui tată, mamă, soție, soț, frate, soră, bunic, bunică sau părinte adoptiv care, din motive de sănătate, în conformitate cu decizia unei instituții federale de expertiză medicală și socială, în îngrijire permanentă externă (asistenţă, supraveghere) sau care sunt cu handicap de Gradul I, în lipsa altor persoane obligate prin lege să-i îngrijească pe aceşti cetăţeni. Cetăţenii care sunt tutori sau curatori ai unui frate minor şi/sau a unui frate minor primesc, de asemenea, o amânare; pentru cei care au trei sau mai mulți copii în întreținere, sub vârsta de 16 ani; femei cu unul sau mai mulți copii; cresterea unuia sau mai multor copii fără mamă. ''Verificările efectuate de către deputații Dumei de Stat vor fi asigurate'', a scris Volodin. Zilele trecute, președintele Comitetului pentru apărare al Dumei de Stat, Andrei Kartapolov, a anunțat decizia de a amâna mobilizarea parțială a persoanelor cu trei sau mai mulți copii.

''Am colaborat cu Ministerul Apărării în problema acordării unei amânări de la mobilizarea parțială a bărbaţilor din familiile cu trei sau mai mulți copii (sub 16 ani)'', a scris Kartapolov, pe 14 octombrie, pe canalul său de Telegram. El a adăugat că ''această decizie a fost luată și adusă la cunoștința comisariatelor militare''. "Marele Stat Major răspunde la solicitările societății și ia măsuri adecvate. În acest sens, se va continua activitatea comună îndreptată spre rezultate favorabile", a spus Kartapolov.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.