Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Clericii pensionari din Sectorul 4 al Capitalei au participat la o reuniune liturgică

doxologia.ro
preoți

Clericii pensionari din Sectorul 4 al Bucureștilor au participat joi la o reuniune liturgică. Evenimentul s-a desfășurat la Parohia Sfântul Apostol și Evanghelist Ioan din Capitală, care are ca hram secundar Acoperământul Maicii Domnului.

Reuniunea a fost organizat cu binecuvântarea Preafericitului Părinte Patriarh Daniel în contextul declarării anului 2020 ca „An al pastorației părinților și copiilor” în Patriarhia Română, potrivit basilica.ro.

Citește și: Se cască prima falie în conducerea PSD. Undă de șoc în partide, după alegerile locale

Cu această ocazie, Preasfințitul Părinte Siluan, Episcopul Ungariei, a oficiat Sfânta Liturghie. Alături de el a slujit și Părintele Ion Armași, Protopopul Sectorului 4 al Capitalei. Alături de ei au fost invitați să slujească toți preoții și diaconii pensionari, îmbisericiți la parohiile din Sectorul 4 al Bucureștiului.

Clericii pensionari au primit, din partea Preafericitului Părinte Patriarh Daniel, Diploma omagială cu medalie închinată Anului pastorației părinților și copiilor. Protoieria Sector 4 a Capitalei le-a oferit epitrahile, icoane și cărți de cult, iar Preasfințitul Părinte Siluan i-a felicitat pentru zelul misionar cu care continuă să slujească.

Părintele Protoiereu Ion Armași a reamintit cuvintele: „Ce ești tu am fost și eu, ce sunt eu vei fi și tu”. Clericii în vârstă trebuie să fie primiți în Sfântul Altar cu dragoste și recunoștință, ca exemplu pentru comunitatea credincioșilor și pentru a pregăti momentul pensionării pentru cei care sunt astăzi în activitate, a explicat el.

Ziua Internațională a Vârstnicilor, instituită de ONU, este sărbătorită pentru a treizecea oară anul acesta. Anul trecut, în lume erau 703 milioane de persoane cu vârsta de peste 65 de ani.

Data nu a fost aleasă întâmplător, fiind o zi cu mai multe semnificații. La această dată se prăznuiește Acoperământul Maicii Domnului, fiind unul din hramurile parohiei care a găzduit evenimentul, dar și Ziua Internațională a Vârstnicilor (promovată de Organizația Națiunilor Unite începând cu anul 1991).

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.