Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Clinicile de Oncologie şi Dermatologie ale Spitalului de Urgență Craiova vor fi reabilitate cu aproape 11 milioane de lei

CJ Iași
Ciolacu spital Maricel Popa

Preşedintele Consiliului Judeţean (CJ) Dolj, Cosmin Vasile, a anunţat, miercuri, că a semnat contractul de aproape 11 milioane lei pentru executarea lucrărilor de reabilitare a imobilului în care funcţionează clinicile de Oncologie şi Dermatologie din cadrul Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă (SCJU) Craiova, informează Agerpres.

"Intrăm în linie dreaptă cu un nou demers important pe care Consiliul Judeţean îl derulează la cea mai mare unitate medicală din Oltenia, SCJU Craiova. Contractul pe care l-am semnat cu firma care a câştigat licitaţia vizează modernizarea clădirii în care se află Clinicile de Oncologie şi Dermatologie, iar efectul va fi o îmbunătăţire substanţială a condiţiilor în care sunt trataţi pacienţii internaţi aici. Este un proiect pentru care specialiştii de la CJ Dolj au reuşit să obţină fonduri prin Programul Operaţional Regional, însă care prevede şi o cofinanţare consistentă din partea instituţiei noastre. O serie de lucrări extrem de necesare nu erau considerate eligibile în cadrul acestei axe, însă nici nu se putea renunţa la ele, dacă ne doream să realizăm o investiţie cu adevărat completă. Astfel, pe lângă reabilitarea termică a imobilului, proiectul nostru include o serie de alte intervenţii, de la recompartimentarea spaţiilor interioare la instalarea a două ascensoare exterioare", a anunţat preşedintele CJ Dolj.

Potrivit lui Cosmin Vasile, în anul 2021, priorităţile Consiliului Judeţean sunt investiţiile în domeniul infrastructurii de sănătate. "Dorim să creăm la Craiova, cu ajutorul fondurilor europene, un institut oncologic. Acesta va pune la dispoziţia doljenilor servicii medicale moderne pentru depistarea şi tratarea cancerului şi, totodată, va derula activităţi de cercetare şi educaţie în acest domeniu", a mai precizat preşedintele Consiliului Judeţean Dolj.

Citește și: Ce a transmis criminalul în serie Zodiac în scrisorile sale: mesajul criptat a fost descifrat

Contractul "Lucrări de intervenţie pentru creşterea eficienţei energetice, a rezistenţei şi stabilităţii clădirii publice (Corp C2) situate în Str. Tabaci, nr. 1, Municipiul Craiova, judeţul Dolj" a fost atribuit prin licitaţie societăţii Team World Construct SRL, la o valoare de 10.935.813,66 lei, inclusiv TVA, având prevăzută o durată de realizare de 24 de luni.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.