Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Clotilde Armand afirmă că un proiect de construire a 42 de staţii de încărcare pentru maşini electrice cu bani europeni a fost blocat de PNL şi PSD

Facebook
Clotilde Armand

Primarul Sectorului 1, Clotilde Armand, afirmă că un proiect care prevedea accesarea de bani europeni pentru a construi 42 de staţii de încărcare pentru autovehicule electrice a fost blocat de consilierii PNL şi PSD. "Mai mult, PNL Sector 1 a venit cu un alt proiect prin care vrea să se dea cu dedicaţie unui SRL părţi din domeniu public al Sectorului 1 pentru a se construi astfel de staţii de încărcare, pentru ca acea societate să facă afaceri pe banii cetăţenilor Sectorului 1", acuză Armand, potrivit news.ro.

"PNL şi PSD au blocat să accesăm bani europeni pentru a construi staţii de încărcare destinate autovehiculelor electrice! În şedinţa de astăzi de Consiliul Local al Sectorului 1, consilierii PNL PSD au refuzat să accesăm bani europeni pentru a construi 42 de staţii de încărcare destinate autovehiculelor electrice. Proiectul este astăzi pe ordinea de zi a Consiliului Local respins de PNL şi PSD vine într-o perioadă în care Guvernul (adică tot PNL şi PSD) depune eforturi pentru a mări numărul de staţii de încărcare pentru maşinile electrice cu ajutorul PNRR", a afirmat Clotilde Armand, marţi, într-o postare pe Facebook.

Ea a menţionat că România şi-a asumat, într-o ordonanţă de urgenţă a Guvernului, să construiască în următorii 4 ani peste 15.000 de staţii de încărcare pentru maşini electrice cu bani alocaţi prin PNRR.

"La Sectorul 1, însă, PNL şi PSD blochează demersurile noastre de a ajuta comunitatea locală. Amintesc că pe străzile din Bucureşti circulă peste 8.000 de vehicule electrice, iar peste 2.000 sunt înregistrate în Sectorul 1. Mai mult, PNL Sector 1 a venit cu un alt proiect prin care vrea să se dea cu dedicaţie unui SRL părţi din domeniu public al Sectorului 1 pentru a se construi astfel de staţii de încărcare, pentru ca acea societate să facă afaceri pe banii cetăţenilor Sectorului 1. Proiectul PNL încalcă flagrant OUG 57/2019 Art. 349 care stabileşte clar cum un bun public se poate da în folosinţă gratuit. De altfel, proiecte similare au fost respinse de mai multe consilii locale pe motive de nelegalitate. Adică ce ne-a propus PNL se numeşte simplu: conflict de interese!", a susţinut primarul Sectorului 1.

Clotilde Armand a mai afirmat că proiectul a fost blocat "pentru a nu face primarul capital de imagine".

"Iată stimaţi cetăţeni cum au blocat PNL şi PSD un nou proiect de dezvoltare locală doar pentru că nu le-a ieşit nimic profitabil, pentru a nu face primarul capital de imagine (ferească Dumnezeu de aşa ceva!), pentru că asta ştiu ei să facă de 32 ani. Vă rog să nu uitaţi aceste episoade. Eu voi reveni din nou cu proiectele până când toţi aceşti consilieri vor pricepe că nu mai este cale de întors iar schimbarea este inevitabilă", a subliniat Armand.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.