Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Clotilde Armand anunță o mare victorie împotriva Romprest: 'Am suspendat în instanţă 11 executări silite. CSF? NCSF! C'est La Vie'

Facebook
Clotilde Armand

Primarul Sectorului 1, Clotilde Armand, transmite că au fost suspendate în instanţă 11 executări silite ale Companiei Romprest Service S.A.

"Pentru cârcotaşi: Am suspendat în instanţă 11 executări silite ale Companiei Romprest Service S.A. Aşa se apără banii cetăţenilor. Cu luptă", a scris aceasta pe Facebook.

Ea a transmis de asemenea o replică consilierilor locali PNL şi PSD, după ce aceştia au criticat-o pentru faptul că nu le mai permite accesul în birourile funcţionarilor publici de la biroul Urbanism.

"PS: Grupul consilierilor Romprest din PNL (cum bine a descris acest fenomen politic dl. Sebastian Lazăroiu) sunt supăraţi pe mine că scriu pe Facebook. CSF? NCSF! Eu prefer să nu-mi pierd timpul la televiziunea securistului dovedit sau la cea a fugarului... Prefer să nu validez mizeria şi manipularea acestor televiziuni. Să meargă ei să dezbată. Noi avem treabă de făcut. PPS: Şi grupul consilierilor PSD s-au arătat astăzi în şedinţa de Consiliu Local foarte nemulţumiţi că nu mai au ce căuta prin birourile de la Urbanism cu diverse 'treburi'. C'est La Vie", a adăugat Armand.

Consiliul Local al Sectorului 1 adoptat în şedinţa extraordinară de marţi hotărârea în baza căreia primarul Clotilde Armand este mandatată să reprezinte CL Sector 1 în dosarul cu Romprest, dar mandatul acesteia este valabil doar începând cu data de 10 august, conform unor amendamente adoptate cu susţinerea reprezentanţilor PNL şi PSD.

De asemenea, în cadrul unui comunicat, PNL Sector 1 i-a reproşat primarului că dă dovadă de "ipocrizie" solicitând abia acum împuternicirea Consiliului Local, deşi "a demarat peste 20 de procese în instanţă pe tema salubrizării fără informarea" Consiliului.

"Ori doamna avocat Trandafir nu a ştiut că trebuie să solicite această împuternicire, iar atunci este incompetentă şi trebuie să plece acasă, ori a ştiut şi a ignorat cu bună ştiinţa, deci e în echipa cu 'mafia', după cum afirma primarul Armand. PNL a lucrat cu o echipă de jurişti foarte buni, voluntari (nu plătiţi regeşte din bani publici), să ne asigurăm că mandatarea se face în litera legii, pentru a evita eventuale prejudicii care să fie plătite tot din banii cetăţenilor. Iar cu această ocazie, o somăm public pe Clotilde Armand să angajeze avocaţi competenţi, să lase instanţa să îşi facă treaba şi să se ocupe de lucrurile pentru care a fost votată", a precizat PNL Sector 1.

Totodată, în cadrul şedinţei de marţi, Daniel Constantin Ciungu, consilier local din partea PNL, a declarat că primarul Clotilde Armand trebuie să îşi ceară scuze, după ce a anunţat că ar fi dat o dispoziţie prin care interzice tuturor consilierilor locali accesul în birourile funcţionarilor publici de la Urbanism. El a invocat articolul 85 din Codul administrativ, potrivit căruia Consiliul Local se află "într-o relaţie de colaborare, nu de subordonare" cu primarul. A menţionat că în cazul în care edilul are dovezi privind încălcarea legii de către unii consilieri locali, trebuie să se adreseze organelor abilitate.

La rândul său, Cristian Tudose (PSD) a anunţat că nu va respecta prevederile notei interne, apreciind că aceasta constituie o jignire la adresa consilierilor locali.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.