Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Clubul Şahtior Doneţk se dezice de Lucescu după ce a preluat rivala Dinamo Kiev - Renunță la dezvelirea unei statui a acestuia

Getty Images
Mircea Lucescu

Clubul Şahtior Doneţk a renunţat la dezvelirea unei statui a lui Lucescu, după ce antrenorul român a preluat rivala Dinamo Kiev, informează presa ucraineană, potrivit news.ro.

Monumentul, terminat de mai mult timp, îl înfăţişează pe Lucescu stând pe o bancă şi trebuia dezvelit lângă Donbas Arena din Doneţk, în ziua în care tehnicianul a împlinit 75 de ani.

Dar Mircea Lucescu a semnat chiar cu câteva zile înainte contractul cu Dinamo Kiev, iar conducerea lui Şahtior a amânat dezvelirea statuii.

Citește și: Șefii Grupului Naval Sulina, cei datori să supravegheze ce intră din Marea Neagră, SCAPĂ 'basma curată' în dosarul drogurilor pierdute în larg

Clubul Şahtior a confirmat informaţia, precizând că monumentul, acoperit acum cu o prelată, este la baza de antrenament a echipei şi va fi instalat când formaţia va putea reveni la Doneţk. Mircea Lucescu a primit o replică în miniatură a statuii.

Fost 12 ani antrenor al rivalei Şahtior Doneţk, Mircea Lucescu a semnat, la 23 iulie, un contract pe două sezoane cu Dinamo Kiev. El a împlinit 75 de ani la 29 iulie.

Şahtior a fost nevoită să părăsească oraşul Doneţk, în 2014, din cauza conflictului ruso-ucrainean din zonă. Echipa a evoluat la Lvov şi la Harkov de atunci. Dar, din cauza pandemiei de coronavirus, Şahtior Doneţk a jucat finalul ultimului sezon la Kiev, unde clubul şi-a mutat sediul.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.