Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Cluj-Napoca impune un regulament pentru trotinete după modelul celui din Paris și Bruxelles: cele lăsate de izbeliște vor fi ridicate

Playtech
Lime Trotinete

Cluj-Napoca va deveni primul oraș din România care va avea un regulament pentru trotinetele electrice. Conform acestuia, trotinetele care vor fi lăsate la întâmplare vor fi ridicate. La fel ca în toate marile oraşe din ţară, şi la Cluj-Napoca trotinetele electrice au devenit o alternativă de transport. Dar, pentru că utilizatorii au început să le lase peste tot şi să blocheze staţiile de autobuz, trotuarele şi mai mult, unele au ajuns în mijlocul drumului, primăria a luat măsuri, relatează Mediafax.

Regulamentul inspirat din marile oraşe europene se adresează în primul rând firmelor care închiriază trotinetele electrice. Acestea vor trebui să plătească o taxă anuală ca să ocupe domeniul public, iar în cazul în care nu vor respecta regulile vor primi amenzi.

Citește și: Medicul Virgil Musta, semnal de alarmă: 'Este un moment dificil!’

În plus, trotinetele electrice nu pot fi parcate pe trotuare mai înguste de 2 metri, nici în staţiile de autobuz sau în apropierea lor, nici rezemate de garduri sau ziduri, în standurile de taxi, în apropierea trecerilor de pietoni, pe locurile de parcare ale autoturismelor, în intersecţii sau pe gurile de canal.

Regulamentul mai prevede că, dacă o trotinetă este parcată ilegal, proprietarul are la dispoziţie 90 de minute să o mute, altfel trotineta va fi ridicată.

Regulamentul a fost supus dezbaterii publice şi urmează să intre în vigoare. „Ne-am inspirat din regulamentul existent la Paris şi la Bruxelles. În acest moment proiectul este în faza de dezbatere publică, acum vom înainta proiectul spre dezbatere în consiliului local, după care îl vom aplica. În esenţă, nu interzicem trotinetele, dar în acelaşi timp trebuie strict şi precis reglementate. Credem că în oraş este loc şi pentru biciclete şi pentru trotinete şi pentru pietoni, dar toţi trebuie să respecte regulile. Deocamdată, cei cu trotinetele nu prea le-au reapectat, dar sunt convins că, după intrarea regulamentului, când vor interveni şi amenzile respective toată lumea va respecta regulile jocului”, a declarat Emil Boc, primarul oraşului Cluj-Napoca.

Citește și: Traian Băsescu îl SPULBERĂ pe Klaus Iohannis pentru gestionarea crizei Covid: 'Încearcă să câștige voturi cu un rânjet pe față. Este de un ridicol nemaipomenit'

După ce regulamentul va intra în vigoare, cei care folosesc trotinetele electrice se vor putea deplasa doar pe pistele de biciclete, iar în lipsa lor pe carosabil, dar doar în zonele unde autoturismele circulă cu până la 50 de km/oră.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.