Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

CM 2022 - FIFA a respins apelurile depuse de Chile şi Peru. Ecuador rămâne calificată la turneul final

fifa-infinity.com
fifa

Comisia de Recurs a FIFA a resşins, vineri, apelurle depuse de Chile şi Peru, care contestau validitatea naţionalităţii ecuadoriene a fotbalistului Byron Castillo, folosit în preliminariile Cupei Mondiale. Forul internaţional a validat astfel cel puţin pentru moment participarea Ecuadorului la CM din acest an, relatează AFP, potrivit news.ro.

“După analizarea datelor prezentate de toate părţile şi după o audiere, Comisia de Recurd a confirmat decizia Comisiei de Disciplină de închidere a procedurilor iniţiate împotriva federaţiei din Ecuador. În baza documentelor prezentate, s-a considerat că jucătorul are naţionalitate ecuadoriană cu titlu permanent, în conformitate cu art. 5, alin. 1 al regulamentului FIFA de aplicare a statutelor”, se arată pe site-ul FIFA.

Mai există o cale de apel după această decizie, şi anume Tribunalul de Arbitraj Sportiv.

Într-o amplă investigaţie, Daily Mail a dezvăluit că Byron Castillo, care a jucat opt meciuri de calificare, ar fi de fapt columbian şi s-a născut în 1995 şi nu în 1998. În înregistrări, el ar recunoaşte că a folosit un paşaport fals şi a obţinut o identitate falsă datorită unui intermediar, iar federaţia ecuadoriană ar fi acoperit această înşelăciune.

Chile susţine că Byron Castillo s-a născut în Tumaco (Columbia), şi-a falsificat documentele pentru a dovedi că este originar din Playas (Ecuador) şi a obţine astfel cetăţenia ecuadoriană, care a fost pusă sub semnul întrebării de când a intrat în vederea echipelor naţionale de tineret ale Ecuadorului. În 2017, chiar federaţia ecuadoriană l-a scos pe Castillo din lotul pentru un turneu sud-american Under 20 din cauza îndoielilor legate de naţionalitatea sa.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.