Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

CMA CGM, una dintre cele mai mari companii de transport de containere din lume, întâmpină probleme mari din cauza rebelilor Houthi

ZF
cargo containere aprovizionare

Gigantul francez CMA CGM a anunţat vineri că evită ruta Mării Roşii în urma atacurilor asupra navelor comerciale de către rebelii houthi din Yemen, informează dpa, citat de Agerpres.

Trecerea navelor prin Strâmtoarea Bab al-Mandab din Marea Roşie a fost suspendată, a declarat, la Marsilia, un purtător de cuvânt al companiei de transport maritim. Decizia a fost luată după atacurile asupra mai multor nave din această săptămână, inclusiv a unui convoi de nave operat de CMA CGM.

CMA CGM este una dintre cele mai mari companii de transport de containere din lume.

Marea Roşie este una dintre cele mai importante rute de transport maritim pentru comerţ la nivel global deoarece leagă Marea Mediterană de Oceanul Indian prin Canalul Suez din Egipt.

Ruta cu trecere pe la Capul Bunei Speranţe are multe dezavantaje

Ruta ocolitoare aleasă de companiile maritime, ce trece pe la Capul Bunei Speranţe din extremitatea sudică a continentului african, întârzie şi scumpeşte livrarea mărfurilor.

Rebelii houthi din Yemen, susţinuti de Iran, au luat în mod repetat drept ţinte nave de la declanşarea războiului din Fâşia Gaza între Israel şi organizaţia islamistă palestiniană Hamas.

Potrivit propriilor declaraţii, rebelii acţionează astfel în semn de solidaritate faţă de palestinieni şi îşi îndreaptă atacurile în largul coastei yemenite către nave cargou despre care cred că au legătură cu Israelul.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.