Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

CNAIR a lansat licitația pentru proiectarea și execuția a încă 31,33 de kilometri din autostrada Sibiu-Pitești

Constructiv
autostrada ocolire bacau

Ministrul Transporturilor, Lucian Bode, a anunțat marți că CNAIR a lansat licitația pentru proiectarea și execuția a încă 31,33 de kilometri din autostrada Sibiu-Pitești, potrivit Mediafax.

Potrivit ministrului, CNAIR a lansat marți procedura de licitație restrânsă, cu precalificare, „Proiectare și execuție Autostrada Sibiu – Pitești, Secțiunea 2: Boița - Cornetu”.

Tronsonul va avea o lungime de 31,33 de kilometri, va conține 49 de poduri și viaducte, 7 tuneluri cu lungimi cuprinse între 250 și 1.590 de metri, precum și un ecoduct în zona localității Lazaret.

Valoarea estimată a contractului este de 4,6 miliarde de lei (fără TVA), finanțarea va fi asigurată din Fonduri Europene Nerambursabile, iar termenul de finalizare prevăzut este de 18 luni pentru proiectare și 50 de luni pentru execuție. Data limită de depunere a ofertelor este 29 ianuarie 2021.

Citește și: INS contabilizează 'REALIZĂRILE' Guvernării PNL: PIB a scăzut în trimestrul III cu 6,0% față de T3 2019

„Cât despre progresul înregistrat pe primul lot din Autostrada Sibiu – Pitești, și anume Sibiu - Boița, pot să afirm că este unul foarte bun. Aici, printr-o mobilizare exemplară, antreprenorul a reușit să execute circa 30% din lucrări”, a anunțat pe Facebook Lucian Bode.

Conform acestuia, pentru secțiunea 4, Tigveni – Curtea de Argeș, autoritățile sunt în faza de evaluare a ofertelor și speră ca până la sfârșitul anului să semneze contractul pentru execuția celor 10 kilometri.

În total, Autostrada Sibiu – Piteşti va avea o lungime de 122,11 kilometri şi va fi împărţită în cinci loturi, Sibiu – Boiţa, Boiţa – Cornetu, Cornetu – Tigveni, Tigveni – Curtea de Argeş şi Curtea de Argeş – Piteşti, va avea opt noduri rutiere şi nouă tuneluri.

„Suntem conștienți că, în România, s-a pierdut deja prea de mult timp prețios în ceea ce privește implementarea proiectelor de infrastructură rutieră, și nu numai. Este momentul să accelerăm etapele de implementare a tuturor proiectelor de infrastructură, atât de necesare pentru a aduce bunăstare românilor”, a mai scris pe rețeaua de socializare ministrul Transporturilor.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.