Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

CNAIR recomandă şoferilor să evite drumurile din zonele afectate de avertizările meteo de ninsori şi viscol

Europa FM
CNAIR

Compania Naţională de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR) recomandă şoferilor să evite segmentele de drum care se află în zonele vizate de avertizările meteorologice Cod portocaliu şi Cod galben de ninsori şi viscol şi atenţionează că este posibilă închiderea circulaţiei pe anumite sectoare.

"Având în vedere faptul că pentru perioada 29 ianuarie - 30 ianuarie, au fost emise două coduri meteo, unul galben de ninsori moderate şi intensificări ale vântului nord-vestul ţării şi la munte (în intervalul orar 23:00 - 10:00) şi unul portocaliu ce intră în vigoare de mâine (în intervalul orar 02:00 -10.00) de viscol puternic la altitudini de peste 1600 m în Carpaţii Orientali şi în Munţii Apuseni, facem apel la conducătorii auto să evite segmentele de drum afectate din aceste zone. Recomandăm conducătorilor auto să evite circulaţia în zonele afectate de coduri şi precizăm că CNAIR împreună cu Poliţia Rutieră pot lua decizia închiderii circulaţiei pe anumite sectoare de drum dacă viaţa participanţilor la trafic este pusă în pericol", se arată într-un comunicat al CNAIR transmis sâmbătă AGERPRES.

Potrivit sursei citate, toate direcţiile regionale ale CNAIR sunt mobilizate şi intervin acolo unde este cazul pentru ca traficul rutier să se desfăşoare în condiţii de siguranţă.

Administraţia Naţională de Meteorologie a emis sâmbătă două avertizări Cod galben de ninsori şi vânt valabile de sâmbătă noaptea la început în nord-vestul ţării şi la munte şi, ulterior, în Transilvania, nordul Moldovei, în cea mai mare parte a Olteniei, şi în sud-vestul Munteniei.

Totodată, meteorologii au emis şi două avertizări Cod portocaliu de viscol valabile începând de duminică la altitudini de peste 1600 m.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.