Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

CNCAN, precizări pentru românii îngrijorați din cauza riscului nuclear: Situația radiațiilor de la centrala Zaporojie

playtech.ro
zaporojie centrala nucleara

Ultimele informații oficiale arată că toate reactoarele nucleare de la centrala nuclearoelectrică Zaporojie sunt în stare sigură, transmite marți Comisia Națională pentru Controlul Activităților Nucleare (CNCAN), după ce luni centrala a fost decuplată deliberat de la rețeaua de electricitate.

CNCAN anunță că, potrivit ultimelor informații oficiale, toate reactoarele nucleare de la centrala nuclearoelectrică Zaporojie sunt în stare sigură.

Anunțul vine după ce, luni, 5 septembrie, centrala nuclearoelectrică Zaporojie a fost decuplată în mod deliberat de la rețeaua natională de electricitate dar continuă să-și asigure alimentarea cu energie electrică a sistemelor de siguranță prin intermediul generatorul electric al unității în funcțiune. Suplimentar, în caz de necesitate, alimentarea cu energie electrică necesară pentru menținerea în siguranță a reactoarelor se poate realiza și prin intermediul generatoarelor diesel de urgență.

„Menționăm că măsurătorile de radioactivitate efectuate atât la nivelul teritoriului Ucrainei, cât și la nivel național, confirmă valori normale, corespunzator fondului natural de radiații. CNCAN, prin Centrul Operativ pentru Situații de Urgență, urmărește în permanență evoluția situației din punct vedere al monitorizării radiologice. În România, nivelul radiațiilor este monitorizat permanent prin Rețeaua Națională de Supraveghere a Radioactivității Mediului (RNSRM), din cadrul Agenției Naționale pentru Protecția Mediului (ANPM). Specialiștii din Laboratorul Național de Referință Radioactivitate verifică datele monitorizate 24/7 și le transmit Agenției Internaționale pentru Energie Atomică, astfel încât să se asigure o informare promptă a factorilor de decizie naționali și internaționali, precum și a populației”, potrivit CNCAN.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.