Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Coaliţia dă atacul la USR după invitaţia pentru Kovesi: 'USR tinde să confirme zvonurile care circulă în spațiul politic'

Inquam Photos/ Octav Ganea
senat proteste usr

Vicepreședintele ALDE Andrei Gerea a declarat, marți, că prin invitația lansată de Dan Barna fostei șefe a DNA Laura Codruța Kovesi de a se înscrie în USR și că ulterior i se va propune să candideze la prezidențiale, USR începe să confirme zvonurile potrivit cărora e un partid creat de sistem.

"Din momentul în care purtătorul de cuvânt al președintelui Iohannis a anunțat că acesta a semnat decretul de revocare a fostei șefe a DNA, prietenii politici ai doamnei Kovesi au intrat în alertă. Unii nu știu cum să o mai ridice în slăvi, iar aici nu pot să nu îl nominalizez pe lingușitorul numărul I al lui Kovesi și al sistemului ocult, Dacian Cioloș, în vreme ce alții se dau de ceasul morții să îi găsească acesteia un locșor călduț unde să se retragă. Colacul de salvare pentru Kovesi a fost aruncat la câteva ore după revocarea din funcție de către președintele USR, partidul care îi propune fostei șefe a DNA să se implice politic și, nici mai mult, nici mai puțin, să devină contracandidatul lui Klaus Iohannis în alegerile prezidențiale. Prin această invitație, USR tinde să confirme zvonurile care circulă în spațiul politic, potrivit cărora este un partid creat de sistem", a afirmat deputatul ALDE, Andrei Gerea, într-un comunicat de presă citat de MEDIAFAX.

Vezi şi: HARTA FEȚEI: ce afecțiuni îți indică semnele de pe fața ta!

Acesta mai spune că gestul președintelui USR, Dan Barna, arată faptul că între gruparea USR-Cioloș-Kovesi și gruparea lui Iohannis "s-a rupt lanțul de iubire".

"Gestul lui Dan Barna arată că s-a rupt lanțul de iubire dintre gruparea USR – Cioloș – Kovesi și gruparea lui Iohannis și a început un război fratricid pentru a fi în grațiile sistemului paralel. USR își reafirmă statutul de partid aservit instituțiilor de forță, șefilor acestor instituții, un simplu instrument pe care statul paralel îl are pe scena politică. Nimic însă nu mai miră, având în vedere că USR a fost apărătorul loial al lui Kovesi, chiar și în momentele în care aceasta a încălcat grav Constituția României și legile acestei țări. Pentru USR nu contează apărarea statului de drept, apărarea democrației, ci pentru ei contează mai mult apărarea Codruței Kovesi și a sistemului pe care ea îl reprezintă", a completat Gerea.

Vicepreședintele ALDE a susținut că, prin toate acțiunile pe care le întreprinde USR, partidul dovedește că urmează numai ideologia statutului paralel, fapt ce decredibilizează formațiunea.

"Îi aud adesea pe cei din USR care se pretind a fi liberali, ca fiind apărători ai drepturilor și libertăților cetățenilor. Însă, în același timp, prin invitația făcută fostei șefe a DNA de a se alătura proiectului lor politic, USR se declară încă o dată de acord cu abuzurile care au fost făcute împotriva drepturilor și libertăților cetățenesti. Concluzia e simplă: o lipsă de caracter a unui partid lipsit de coloană vertebrală, un partid care nu are nicio ideologie politică, ci doar ideologia impusă de sistemul paralel. Prin tot ceea ce fac, reprezentanții USR se decredibilizează ca formațiune politică, ei nefiind altceva decât niște simpli executanți ai ordinelor pe care le primesc. Indiferent cât de ridicoli sunt în spațiul public, cei din USR sunt gata să se sacrifice", a conchis Andrei Gerea.

Vezi şi: Comprese calde sau reci? Cum tratezi corect durerile locale

Președintele USR, Dan Barna, a declarat, marți, că i-a propus fostei șefe a DNA, Laura Codruța Kovesi, să se înscrie în partid, afirmând că, în prezent, este prematur să spună dacă, în contextul în care va onora invitația, i se va propune și să fie candidata partidului la alegerile prezidențiale. El a evitat să spubnă dacă îi va propune Laurei Codruța Kovesi să fie candidatul USR pentru alegerile prezidențiale din 2019.

Preşedintele României Klaus Iohannis a emis decretul de revocare a Laurei Codruţa Kovesi de la conducerea DNA, potrivit deciziei CCR, anunţul fiind făcut luni de către purtătorul de cuvânt al şefului statului, Mădălina Dobrovolschi.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.