Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Cod Roșu de alertă epidemiologică la Chișinău

med.virginia.edu
delta covid

Potrivit reprezentanților Centrului de Sănătate Publică a municipiului Chișinău, situația pandemică prin COVID-19 se agravează, iar incidența îmbolnăvirilor încadrează Capitala în Cod Roșu de alertă epidemică.

Pe 2 septembrie 2021, în municipiul Chișinău au fost înregistrate 175 de cazuri noi de infectare cu SARS CoV-2, ceea ce reprezintă cel mai mare număr de îmbolnăviri din acest sezon, transmite Știri.md.

Șeful interimar al Direcției generale asistență socială și sănătate, Boris Gîlcă, secretarul CESPC, a ținut să precizeze că departamentul COVID-19 Chișinău de la CIE „MOLDEXPO", aflat în gestiunea SCM „Sfânta Treime", face față deocamdată numărului sporit de internări, iar Primăria este gata pentru activarea și a altor spitale municipale.

Totodată, Comisia a abordat și problema privind testarea angajaților nevaccinați din cadrul instituțiilor de învățământ.

În cadrul reuniunii a fost abordat și subiectul privind desfășurarea evenimentelor pe teritoriul Capitalei.

În acest sens a parvenit o solicitare din partea Inspectoratului General al Poliției, Direcția de Poliție a municipiului Chișinău.

Juriștii de la Primărie au precizat că APL Chișinău nu are competențe legale pentru a interzice evenimentele cu public, ci doar este notificată de organizatori despre viitoarele întruniri.

Membrii CESPC au dispus convocarea imediată a organizatorilor de evenimente publice, împreună cu subdiviziunile municipale de profil, pentru a atenționa asupra respectării măsurilor obligatorii de sănătate publică, impuse de autoritățile naționale și cele locale (limitarea numărului de participanți la evenimente, purtarea măștilor de protecție, dezinfectarea mâinilor etc.).

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.