Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Codul Fiscal se va modifica de la 1 iunie

fiscalitate

Ministrul Finanțelor, Adrian Câciu, a declarat la Hotnews.ro că de la 1 iunie Codul Fiscal se va modifica.

„Regimul fiscal cu privire la modul în care se face taxarea în România: taxarea muncii versus taxarea capitalului, taxarea valorii adăugate versus taxarea resurselor. Cred eu că aici merită o analiză atentă cu participarea mediului economic și a celor care sunt în mediu oarecum instituțional, respectiv instituțiile financiare naționale și internaționale. Această analiză se va concretiza într-un document, într-o modificare de Cod fiscal care să intre în vigoare cu o perioadă de predictibilitate, cu 6 luni”, a zis ministrul.

„După ce avem reorganizarea instituției, revitalizăm comitetul consultativ din care vor face parte mediul patronal, sindicate, mediul academic, instituții financiare care pot participa cu know-how, Camera Consultanților Fiscali, experți în diverse domenii, inclusiv independenți dar care sunt celebri sau care au notorietate și un cuvânt de spus care împreună cu ceea ce primim noi, asistență tehnică internațională, de la FMI sau de la Banca Mondială pe ceea ce înseamnă regimul fiscal și mai ales pe reducerea deficitului fiscal, să începem dezbaterile. Vor fi grupuri de lucru pe fiecare tip de taxare sau de contribuabil. Înspre luna mai vom începe dezbaterile publice să punem deja în dezbatere publică un document sau părți din acest, astfel încât la 1 iunie să avem o decizie luată pe ceea ce înseamnă regimul fiscal. Asta și în concordanță cu asumarea din PNRR”, a mai afirmat el.

„Scopul este o consolidare fiscală pe care o faci prin regimul fiscal, cu un regim fiscal prietenos care să țină cont și de statutul tău de țară, care este încă în zona țărilor emergente, vrea să treacă în zona țărilor dezvoltate prin aderarea la OECD. Are niște chestiuni structurale care sunt nerezolvate. Nu poți să intervii cu un regim care să nu țină cont de modul în care economia merge”, a adăugat Câciu.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.