Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Codul Silvic intră în dezbaterea comisiilor de specialitate din Camera Deputaților

comisie parlament

Codul Silvic intră, din nou, în dezbaterea comisiilor de specialitate din Camera Deputaţilor. Legea s-a întors în Parlament după ce preşedintele Klaus Iohannis a refuzat să o promulge în forma adoptată iniţial.

Preşedintele Klaus Iohannis subliniază în cererea de reexaminare că Legea Codului Silvic limitează activitatea operatorilor economici, creează premisa unui tratament juridic discriminatoriu şi are dispoziţii care ar putea accelera tăierea pădurilor din fondul forestier.

Senatul, în calitate de primă Cameră sesizată, a respins solicitările formulate de şeful statului şi a votat documentul legislativ în forma iniţială.

Cererea de reexaminare aşteaptă votul decizional din Camera Deputaţilor, unde, astăzi, Comisiile Juridică, de Mediu şi de Agricultură se reunesc pentru a-şi exprima punctul de vedere asupra modificărilor cerute de preşedintele Klaus Iohannis.

Social-democraţii precizează, însă că noul Cod Silvic, în forma adoptată de Parlament, previne şi sancţionează defrişările ilegale, precum şi monopolurile din domeniul prelucării lemnului. De cealaltă parte, liberalii au anunţat că nu vor vota legea în forma iniţială, pentru că încalcă, printre altele, prevederile Legii Concurenţei.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.