Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Colectiv: De ce a fost eliberat Piedone din arest

piedone-600x300

Curtea de Apel București susține că nu intră în atribuțiile primarului să veridice dacă în clubul Colectiv erau îndeplinite normele PSI deoarece nu edilul este cel care emite autorizația de prevenire și stingere a incendiilor. Argumentul apare în motivarea deciziei de eliberare a lui Cristian Popescu-Piedone, dată joi, 26 noiembrie.

„Prerogativele principale privind apărarea împotriva incendiului aparțin Inspectoratului General pentru Situații de Urgență. Art. 14. lit. f) din Legea nr. 307/2006 prevede că primarul 'dispune verificarea îndeplinirii măsurilor stabilite prin avizele, autorizațiile și acordurile pe care le emite'. Or, primarul nu emite autorizația de prevenire și stingere a incendiilor, așadar nu intră în atribuțiile sale să verifice dacă agentul economic îndeplinește măsurile stabilite printr-o astfel de autorizație”, se arată în motivarea citată de Agerpres.

Cristian Popescu Piedone a foste eliberat pe data de 11 noiembrie. Nu a fost dispusă nicio măsură preventivă suplimentară. El este pus de acuzare de DNA pentru abuz în serviciu in cazul incendiului de la clubul Colectiv.

În același dosar, au fost arestate în data de 7 noiembrie Aurelia Iofciu, șefa Serviciului autorizări comerciale din cadrul Primăriei sectorului 4 și Luminița Larisa Ganea, angajată a aceluiași serviciu, sub acuzarea de complicitate la abuz în serviciu.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.