Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Școlile din Mures au intrat în scenariul roșu

Inquam Photos / Octav Ganea
Inquam școală sala de clasa

Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă Mureş a extins, miercuri, la 16 numărul localităţilor în care rata de incidenţă a cazurilor de coronavirus în ultimele 14 zile a fost mai mare de 3 la 1000 de locuitori, astfel că şi şcolile din municipiul Reghin au trecut în scenariul roşu, cu predarea exclusiv online a cursurilor, potrivit Agerpres.

"Modificările ratei de incidenţă, aşa cum au fost transmise de către Direcţia de Sănătate Publică Mureş, vizează trecerea localităţilor Reghin, Iernut, Cheţani şi Eremitu în categoria de peste 3/1.000 locuitori în ultimele 14 zile", a anunţat Instituţia Prefectului - Judeţul Mureş.

Citește și: Traian Berbeceanu: ‘Bucureștenii au înțeles și știu că măsurile sunt în sprijinul lor și sunt respectate’

Astfel, municipiul Reghin, oraşul Iernut, alături comunele Cheţani şi Eremitu se aliniază măsurilor dispuse în cazul municipiului Târgu Mureş, a oraşelor Luduş şi Ungheni şi a comunelor Corunca, Cozma, Cristeşti, Livezeni, Sâncraiu de Mureş, Sângeorgiu de Mureş, Sântana de Mureş, Cuci şi Voivodeni.

În judeţul Mureş, faţă de ziua precedentă, au fost înregistrate 191 cazuri noi de persoane infectate, acestea fiind cazuri care nu au mai avut anterior un test pozitiv, iar la această dată în spitale sunt internate 315 persoane confirmate.

Potrivit datelor DSP Mureş, un număr de 94 de persoane sunt internate cu suspiciune de infecţie cu virusul COVID-19. Până miercuri au fost confirmate în total 4.601 cazuri de persoane infectate cu virusul SARS-CoV-2, 899 de persoane s-au vindecat şi au fost externate din spitale, 650 de persoane au fost externate la termenul de 10 zile (persoane confirmate pozitiv, dar asimptomatice), iar 223 de persoane au fost externate la cerere.

Până acum, 180 persoane diagnosticate cu infecţie cu COVID-19 au decedat în spitalele din judeţul Mureş.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.