Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Columbia reține 4 suspecți în legătură cu răpirea tatălui fotbalistului Luis Diaz

skysports.com
Luis Diaz liverpool

Poliția columbiană a reținut patru persoane suspectate de răpirea tatălui fotbalistului Luis Diaz de la Liverpool, ținut ostatic timp de aproape două săptămâni de membri ai gherilei ELN (Armata de Eliberare Naţională), au anunțat sâmbătă autoritățile.

Luis Manuel Diaz a fost eliberat joi, la 12 zile după ce a fost răpit de bărbați înarmați pe motociclete într-o benzinărie din orașul Barrancas, în apropiere de granița cu Venezuela, potrivit AFP, potrivit mediafax.

"Am reținut patru persoane care ar fi responsabile de răpirea lui Luis Manuel Diaz", a anunțat Poliția din Columbia pe platforma de socializare X.

Potrivit autorităților, trei dintre suspecți sunt membri ai unei bande cunoscute sub numele de Los Primos sau, alternativ, Los Primates, care s-a ocupat de "logistica răpirii" pentru ELN.

ELN, care se află în negocieri de pace cu guvernul, a descris răpirea de către una dintre unitățile sale drept o "greșeală".

Doi bărbați cu poreclele "Marlon" și "El Negro" au fost arestați în zorii zilei de sâmbătă în Maicao din nordul Columbiei.

Un alt suspect, alias "Arenca", fusese reținut la 31 octombrie în localitatea vecină Barrancas, a precizat parchetul.

Poliția a găsit două arme de foc ascunse într-o piesă de mobilier în locuința unuia dintre suspecți. Numele celui de-al patrulea suspect nu a fost dezvăluit.

Soția lui Diaz, Cilenis Marulanda, a fost răpită împreună cu el pe 28 octombrie, dar a fost salvată câteva ore mai târziu.

Joi, după negocieri intense, rebelii l-au predat pe Diaz lucrătorilor umanitari într-o locație nedeclarată din munții Serrania del Perija. El a fost apoi transportat cu elicopterul în orașul Valledupar, la aproximativ 90 de kilometri de orașul său natal.

Câteva ore mai târziu, el a ajuns cu mașina la vecinii care sărbătoreau în fața casei sale, aflată sub paza poliției.

Răpirea a amenințat să strice negocierile de pace cu miză mare dintre ELN și guvernul președintelui de stânga Gustavo Petro.

Vineri, Diaz a declarat reporterilor că speră ca eliberarea sa să fie un pas spre "pacea în Columbia, astfel încât toată lumea, și toți ostaticii, să aibă șansa de a fi liberi".

Luis Manuel Diaz a fost fondatorul și antrenorul de amatori al singurei academii de fotbal din Barrancas.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.