Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Comandantul CSA Steaua: FCSB nu a semnat contractul pentru stadion în vederea meciului cu Dinamo, nu acceptă clauza privind gazonul

becali ghencea

Comandantul Clubului Sportiv al Armatei Steaua, Răzvan Bichir, a declarat, vineri, pentru Agerpres, că în momentul în care reprezentanţii FCSB vor semna contractul pentru punerea la dispoziţie a stadionului din Bulevardul Ghencea, pentru derby-ul cu Dinamo, îl va semna la rândul său fără probleme.

  • FCSB a depus o cerere pentru a disputa derby-ul cu Dinamo pe stadionul Steaua, raportul fiind aprobat de ministrul Apărării Naţionale, Angel Tîlvăr, în baza legii.
  • Derby-ul FCSB - Dinamo, din cadrul etapei a 2-a a Superligii este programat la 22 iulie, de la ora 21:30, şi reprezintă prima partidă disputată de formaţia patronată de Gigi Becali pe stadionul Steaua.

"Nu este niciun secret, contractul încă nu s-a semnat. A fost o comisie de negociere la nivelul clubului, prin care s-a stabilit tariful de folosire. În momentul în care semnează dumnealor draftul de contract pe care l-am trimis şi pe care l-am renegociat, îl semnăm şi noi fără probleme. Problema nu este la noi, este la dumnealor", a declarat Bichir.

Oficialul CSA Steaua a precizat că în faza de negocieri, FCSB nu a fost de acord cu formularea iniţială din contract privitoare la încheierea unei asigurări pentru înlocuirea gazonului, doar în cazul în care acesta va fi deteriorat iremediabil.

"Noi în contractul cadru avem obligaţia impusă beneficiarului de a încheia anumite asigurări privind răspunderea civilă faţă de terţi, în privinţa vandalismului pe stadion. Şi datorită faptului că gazonul a fost foarte mult folosit şi acum ne aflăm într-o perioadă de mentenanţă a lui, pe care o întrerupem efectiv pentru meciul acesta, am solicitat şi o poliţă de asigurare dacă gazonul se deteriorează iremediabil. Atenţie, am solicitat o poliţă de asigurare de înlocuire a gazonului, doar în cazul în care se deteriorează iremediabil. Este o măsură aplicată datorită gradului de risc al meciului, datorită faptului că gazonul vine după o perioadă intensivă de folosire şi se află în perioada de mentenanţă, a climei, şi doar în cazul în care se deteriorează iremediabil. Valoarea asigurării se ridică la suma de înlocuire a gazonului. Dacă se deteriorează iremediabil, asta este foarte important de precizat. Dacă se deteriorează iremediabil şi se înlocuieşte gazonul cu 2 lei, noi spunem 2 lei. Dacă va costa 70 de milioane, atunci aceasta va fi suma. Noi nu luăm mai mulţi bani decât costă înlocuirea gazonului. Noi solicităm o poliţă de asigurare care să asigure înlocuirea gazonului, ca să fim siguri că gazonul va fi înlocuit. FCSB nu a fost de acord cu clauza aşa cum am pus-o noi prima oară. Încă se discută forma în care să apară această cauză. Aici sunt discuţiile legate de finalizarea contractului. Au mai fost nişte clauze pe care le-am discutat, le-am agreat de comun acord, suntem în discuţii cu ei la nivel instituţional pe bază de documente legale. Vrem ca acest eveniment să se desfăşoare corect pentru ambele părţi, atât pentru FCSB, cât şi pentru noi. Practic, această poliţă îi protejează pe cei de la FCSB din punctul nostru de vedere. Ne protejează pe noi, dar şi pe ei", a explicat Bichir, pentru AGERPRES.

Comandantul CSA Steaua a precizat totodată că prin detaliile contractuale clubul îşi doreşte să protejeze stadionul de eventuale deteriorări, de aceleaşi condiţii contractuale având parte şi Federaţia Română de Fotbal când a folosit arena pentru meciurile echipei naţionale: "Noi suntem puşi ca prin acest contract să punem la dispoziţie conform legilor bunurile statului şi să le apărăm de o eventuală deteriorare, atât a infrastructurii, cât şi a gazonului, astfel încât să le putem folosi şi mai târziu. Şi fiecare meci este tratat în funcţie de complexitatea lui. Şi luăm speţa FCSB. Una este dacă joacă cu Dinamo şi alta dacă ar fi jucat cu Botoşani, spre exemplu. La meciul cu Botoşani poate vin 10.000 de oameni şi atunci preţul de punere la dispoziţie va fi mai mic. Şi la Federaţia Română de Fotbal preţul a fost mai mic pentru că au fost mai multe meciuri, a fost un pachet. Dacă mergi să cumperi 1 kg de zahăr sau un bax, preţul ar putea diferi".

Răzvan Bichir a afirmat că preţul pentru punerea la dispoziţie a stadionului către FCSB este mai mare decât în cazul FRF, dar mai mic de 45.000 de euro.

"Până la semnarea contractului, nu vă pot spune tariful. Vă pot spune că suma este mai mare decât în cazul Federaţiei Române de Fotbal, dar mai mică decât oferta vehiculată în presă de către FCSB, club care a anunţat că plăteşte 45.000 de euro. E mai mic tariful de 45.000 de euro. Datorită gradului de risc al meciului este un pic mai mare decât în cazul Federaţiei Române de Fotbal", a subliniat comandantul CSA Steaua.

El a explicat şi motivele pentru care preţul diferă în funcţie de meciurile care se dispută pe arena din Bulevardul Ghencea: "Trebuie să stabilim un aspect legal, noi nu închiriem stadionul, noi îl punem la dispoziţie pentru desfăşurarea unui eveniment sportiv. Închirierea ne duce în altă parte, în codul administrativ, unde chiria se face de către administrator prin Hotărâre de Guvern şi licitaţie, deci noi nu îl închiriem. Noi îl punem la dispoziţie pentru desfăşurarea unui eveniment sportiv. În linii mari, nu este nicio diferenţă între FCSB şi Farul Constanţa sau Federaţia Română de Fotbal. Preţul de punere la dispoziţie este negociabil. El pleacă de la un tarif minim care să ne acopere cheltuielile, dar diferă în funcţie de gradul de complexitate. În acest preţ intră toate costurile de operare a stadionului şi utilităţile, noi nu avem ca la Arena Naţională separat, defalcat. La un meci al nostru vin 5-10.000 de spectatori, şi dacă din 10.000 de oameni merg 5.000 la toaletă, consumă 3000 litri de apă. Dacă merg 32.000 de oameni cât are capacitatea stadionul, este alt consum. Aşadar, fiecare caz îl tratăm particular. Şi Farul va fi tratată la fel".

Farul Constanţa, care a depus o cerere de principiu pentru punerea la dispoziţie a stadionului pentru meciurile din cupele europene va beneficia de aceleaşi condiţii ca şi FCSB.

"Farul Constanţa a solicitat şi ea stadionul pentru meciurile din cupele europene, a fost deja o comisie de la UEFA şi a inspectat stadionul. Deocamdată nu s-a aprobat, nu s-a semnat un contract, pentru că a fost o cerere de principiu, dacă suntem de acord ca aceste meciuri să se dispute pe stadionul Ghencea. Oricum meciurile vor fi la sfârşitul lunii iulie, începutul lunii august, când noi începem campionatul. Probabil că şi pentru meciurile pe care le va disputa Farul Constanţa va exista o clauză pentru gazon, normal, noi avem un contract cadru în funcţie de complexitatea meciului. Noi am solicitat garanţii şi de la Federaţia Română de Fotbal, nu am în faţă contractul cu dumnealor să ştiu dacă a fost explicit şi pentru gazon, dar oricum şi Federaţia Română de Fotbal a încheiat o asigurare pentru folosirea stadionului", a adăugat Bichir.

Comandantul CSA Steaua şi-a exprimat încrederea că la derby-ul FCSB - Dinamo, din cadrul etapei a 2-a a Superligii, forţele de ordine îşi vor face datoria în cazul în care vor apărea incidente între suporteri: "Nu pot anticipa eu dacă vor fi incidente sau nu pe stadion. La un meci de fotbal este posibil orice, nu pot anticipa reacţia spectatorilor, dar eu am încredere că forţele de ordine îşi vor face datoria. Noi pe stadion nu am avut niciodată probleme până acum".

 

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.