Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Comandantul Marinei americane cere consolidarea rapidă a Forţelor navale

USS Coronado

Amiralul John Richardson, şeful Comandamentului operaţional al Forţelor navale americane, a declarat că Marina SUA trebuie să-şi extindă flota şi capacitatea sa maritimă pentru a rămâne competitivă în condiţiile în care alte mari puteri, precum China şi Rusia, încearcă să-şi consolideze puterea navală, relatează marţi Reuters, potrivit agerpres.

"Intrăm iarăşi, după zeci de ani, într-o eră a competiţiei maritime", a declarat amiralul Richardson pentru jurnalişti pe debarcader lângă USS Coronado la baza navală de la Changi, în Singapore.

Citește și: Doi experţi ONU cer Ungariei să renunţe la legea împotriva ONG-urilor

"Unele dintre aceste mari puteri, China, Rusia, sunt în expansiune, în special China. Cresc în fiecare dimensiunea a puterii şi la un moment dat noi trebuie să ne întoarcem către mare pentru a ne extinde şi pentru a continua să prosperăm", a spus el.

China a lansat luna trecută primul său portavion proiectat şi construit în ţară pe fondul creşterii tensiunilor în legătură cu situaţia din Coreea de Nord, provocând îngrijorări cu privire la revendicările Beijingului în Marea Chinei de Sud şi a extinderii programului său de modernizare militară.

Amiralul Richardson a declarat pentru Reuters în decembrie anul trecut că industria militară americană este gata şi este capabilă să crească producţia de noi nave dacă Donald Trump, pe atunci preşedinte ales, îşi va respecta promisiunile din campanie de a extinde flota maritimă a SUA de la 290 de nave la 350 de nave.

"Nu este vorba doar de numere şi platforme. Este vorba de asemenea despre ce pot face aceste platforme şi despre cum funcţionează toate acestea împreună", a mai spus atunci Richardson.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.