Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Comănescu: România sprijină consolidarea relațiilor Statului Israel cu UE

04-lazar-comanescu-agerpres

Ministrul Afacerilor Externe, Lazăr Comănescu, a reconfirmat, cu ocazia vizitei oficiale în Israel, sprijinul României pentru consolidarea relaţiilor dintre acest stat şi Uniunea Europeană, fiind, pe de altă parte, exprimat un interes reciproc pentru valorificarea relaţiei bilaterale speciale. 

Totodată, relatează un comunicat de presă al Ministerului Afacerilor Externe (MAE) remis, vineri, AGERPRES, au fost abordate dimensiunile cooperării pe palierele politic, economic şi sectorial, cu accent pe proiectele avute în vedere pentru organizarea celei de-a treia reuniuni interguvernamentale româno-israeliene.

Donald Trump, RIDICAT în SLĂVI la prima întâlnire cu un şef de stat extern


"S-a făcut referire la continuarea schimbului de experienţă în domeniile energie, apărare, turism, cercetare-dezvoltare şi educaţie. Totodată, au fost discutate aspecte ale colaborării dintre România şi Israel în cadrul organismelor internaţionale şi a fost reconfirmat sprijinul României pentru consolidarea relaţiilor Statului Israel cu UE", precizează sursa citată.

Personaj-cheie din ancheta Black Cube, față în față cu judecătorii


Şeful diplomaţiei române a realizat cu oficialii israelieni un schimb de opinii şi cu privire la problemele internaţionale de interes major, cu accent pe evoluţiile din Orientul Mijlociu, Procesul de Pace, dar şi pe temele de actualitate ale agendei europene, precum viitorul UE, Brexit, migraţia şi securitatea internă şi terorism. 

Comănescu a participat şi la o masă rotundă cu privire la dezvoltarea afacerilor şi cercetării în domeniul IT, securităţii cibernetice şi inovaţiei şi a vizitat Memorialul Yad Vashem, unde a luat parte la ceremonia de aprindere a Flăcării Veşnice, a depus o coroană de flori în Sala Aducerii Aminte şi a semnat în cartea de onoare a Memorialului. 

Cu ocazia vizitei oficiale efectuate în Israel, în perioada 16 - 18 noiembrie, ministrul de Externe a avut o serie de întâlniri cu membri ai Guvernului israelian şi reprezentanţi ai Knesset-ului. Pe lângă primirea la premierul Benjamin Netanyahu, ministru al Afacerilor Externe, şeful diplomaţiei române a mai avut întrevederi cu Tzachi Hanegbi, ministru pentru securitate naţională şi afaceri strategice, Michael Oren, ministru adjunct pentru diplomaţie şi relaţii publice, Tzipi Hotovely, ministru adjunct al afacerilor externe, şi Avi Dichter, şeful Comisiei de politică externă şi apărare din Knesset.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.