Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Comănescu: Situația din Transnistria rămâne o prioritate majoră pentru România

www.romanialibera.ro
lazar comanescu

Ministrul Afacerilor Externe, Lazăr Comănescu, a participat joi, la Potsdam (Germania), la Reuniunea informală a miniştrilor de Externe din statele participante OSCE.

Potrivit unui comunicat transmis AGERPRES de MAE, şeful diplomaţiei române a transmis mesaje-cheie pe domenii de interes prioritar pentru România, cu accent pe reconfirmarea sprijinului pentru suveranitatea şi integritatea teritorială a Ucrainei şi impulsionarea acţiunii OSCE în soluţionarea conflictelor prelungite.

Citește și: Discutarea proiectului bugetului de stat pe 2017 se amână din cauza alegerilor parlamentare

În context, conform sursei citate, ministrul Afacerilor Externe a evidenţiat că, pentru România, soluţionarea conflictului transnistrean cu respectarea suveranităţii şi integrităţii teritoriale a R. Moldova rămâne o prioritate majoră.

Lazăr Comănescu a felicitat preşedinţia-în-exerciţiu a OSCE pentru reuşita organizării unei runde de negocieri în format "5+2" (Berlin, 2 - 3 iunie 2016), precizând, totodată, importanţa reluării acestora, după doi ani de întrerupere.

"Ministrul Lazăr Comănescu a mai subliniat necesitatea implementării depline a angajamentelor asumate de statele participante OSCE pe toate cele trei dimensiuni ale activităţii Organizaţiei: politico-militară, economică şi de mediu şi umană. El a evidenţiat contribuţia specifică a României în contextul deţinerii, în 2016, a mandatului de preşedinte al Comitetului de Securitate al OSCE, precum şi pregătirile pentru preluarea, la începutul anului 2017, a preşedinţiei Forumului pentru Cooperare în domeniul Securităţii/ FSC", precizează sursa citată.

De asemenea, şeful diplomaţiei române a susţinut funcţionarea corespunzătoare a mecanismelor şi instituţiilor autonome ale OSCE, precum şi a prezenţelor în teren ale Organizaţiei. Totodată, a sprijinit implementarea angajamentelor OSCE în domeniul combaterii ameninţărilor transnaţionale şi promovarea unor abordări integrate a provocărilor de securitate cu impact multidimensional, se mai arată în comunicat, anunță Agerpres.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.