Tot mai multi oameni isi rezolva probleme de sanatate grave cu ajutorul radacinoaselor transformate in sucuri. Cel care a impus cura cu sucuri de radacinoase a fost medicul austriac Rudolf Breuss, care a trait 101 ani (1889-1990) si care a revolutionat medicina.
Cum se administreaza sucurile de radacinoase
De regula, un adult va consuma zilnic 400-1000 ml de suc de legume, o cantitate mai mare nefiind indicata, deoarece este dificil de metabolizat de organism. In cazul in care vreti doar sa va mariti imunitatea si sa va feriti de boli in timpul sezonului rece, tineti o cura cu sucuri timp de o luna, timp in care veti consuma 500 ml pe zi.
In cazul in care suferiti de boli cronicizate grave, cum ar fi cancerul, leucemia, reumatismul degenerativ, colagenozele, etc., curele cu sucuri vor dura 6 saptamani, urmate de alte doua saptamani de pauza, dupa care se vor relua. Pe timpul curei, se evita consumul carnii, zaharului si fainii albe, dar si al aditivilor sintetici. Hrana va fi bazata pe legume si fructe proaspete, gatite fara foc, completata de cereale, seminte oleaginoase.
Cum se prepara sucurile de radacinoase
De regula, sucurile se obtin cu ajutorul storcatorului electric centrifugal, din legume proaspete, bine spalate, dar necuratate de coaja, care este partea cea mai bogata in substante nutritive. Coaja va fi doar spalata foarte bine cu o perie si vor fi indepartate cu ajutorul cutitului eventualele parti stricate.
Dupa stoarcerea legumelor, sucul se consuma imediat sau, daca nu este posibil acest lucru, se pastreaza la rece, in recipiente bine inchise, dar nu mai mult de sase ore. Sucurile limpezi, obtinute prin centrifugare, constituie cea mai eficienta forma de administrare a legumelor radacinoase, deoarece vitaminele, enzimele, mineralele si pigmentii pe care acestea le contin sunt foarte bine si rapid asimilate.
Sucul obtinut prin simpla mixare a legumelor, neurmata de centrifugare, nu are aceleasi efecte terapeutice, deoarece continutul mare de celuloza impiedica o buna asimilare a vitaminelor si a altor nutrienti.