Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Combinația de sucuri naturale cu beneficii uimitoare

suc fructe

Tot mai multi oa­meni isi rezolva probleme de sanatate grave cu ajutorul radacinoaselor transformate in sucuri. Cel care a impus cura cu sucuri de radacinoase a fost medicul austriac Rudolf Breuss, care a trait 101 ani (1889-1990) si care a revolu­tionat medicina.

Baza dietei sale era o combinatie de sucuri de mor­cov, sfecla rosie si telina, potrivit bzi.ro. Reteta sanatatii contine: 100 ml suc de sfecla rosie, 50 ml suc de radacina de telina si 300 ml suc de mor­cov. Poate parea greu de crezut, dar aceasta combi­natie, la care se adauga uneori si sucul de cartof si de ridiche, a tratat cu succes zeci de mii de pacienti cu cancer si alte boli cronice.

Cum se administreaza sucurile de radacinoase

De regula, un adult va consuma zilnic 400-1000 ml de suc de legume, o cantitate mai mare nefiind indi­cata, deoarece este dificil de metabolizat de organism. In cazul in care vreti doar sa va mariti imunitatea si sa va feriti de boli in timpul sezonului rece, tineti o cura cu sucuri timp de o luna, timp in care veti consuma 500 ml pe zi.

In cazul in care suferiti de boli cronicizate grave, cum ar fi cancerul, leucemia, reumatismul degenerativ, co­la­genozele, etc., curele cu sucuri vor dura 6 sapta­mani, urmate de alte doua saptamani de pauza, dupa care se vor relua. Pe timpul curei, se evita consumul carnii, zaha­rului si fainii albe, dar si al aditivilor sin­tetici. Hrana va fi bazata pe legume si fructe proaspete, gatite fara foc, com­pletata de cereale, seminte oleaginoase.

Cum se prepara sucurile de radacinoase

De regula, sucurile se obtin cu ajutorul storcato­rului electric centrifugal, din legume proaspete, bine spalate, dar necuratate de coaja, care este partea cea mai bogata in substante nutritive. Coaja va fi doar spalata foarte bine cu o perie si vor fi indepartate cu aju­torul cutitului eventualele parti stricate.

Dupa stoar­cerea legumelor, sucul se consuma imediat sau, daca nu este posibil acest lucru, se pastreaza la rece, in recipiente bine inchise, dar nu mai mult de sase ore. Sucurile limpezi, obtinute prin centrifugare, consti­tuie cea mai eficienta forma de administrare a legu­melor radacinoase, deoarece vitaminele, enzime­le, mineralele si pigmentii pe care acestea le contin sunt foarte bine si rapid asimilate.

Sucul obti­nut prin simpla mixare a legumelor, neurmata de centrifugare, nu are aceleasi efecte terapeutice, deoa­rece continutul mare de celuloza impiedica o buna asimilare a vitaminelor si a altor nutrienti.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.