Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Combinatul Oltchim a trecut pe profit

oltchim

Combinatul chimic Oltchim Râmnicu Vâlcea (simbol bursier OLT) a înregistrat în primul trimestru al acestui an un profit brut de 1,3 milioane de euro, fata de o pierdere de 846.000 euro în perioada similara a anului trecut.

Ultimul an în care societatea a înregistrat profit total din activitatea curenta a fost în 2006.

Cifra de afaceri a fost de 37,8 mil. euro, în scadere cu 9% comparativ cu aceeași perioada a anului anterior, pe fondul scaderii prețurilor la petrol, desi cantitațile de produse chimice vândute au fost mai mari.

Valoarea rezultatului operational (EBITDA) reprezinta o îmbunatațire cu 1,2 mil. euro fața de aceeași perioada a anului anterior și cu 14,2 mil. euro fața de trimestrul I din 2013.

În primul trimestru al anului 2016 valoarea exporturilor și livrarilor intracomunitare au totalizat 27,4 mil. euro și au reprezentat 73% din cifra de afaceri.

Valoarea importurilor și a achizițiilor intracomunitare a fost de 6,1 mil. euro, compania înregistrând în primele trei luni ale anului o balanța externa neta pozitiva de 21,3 mil. euro, informează Mediafax.

Principalul actionar al companiei este Ministerul Economiei, cu 54,8% din actiuni.

În ianuarie 2013, compania a fost declarata insolventa si a trecut printr-un proces de reorganizare, conform unui plan elaborat de administratorul judiciar (si aprobat de majoritatea creditorilor Oltchim), vizând plata datoriilor anterioare din încasarile pentru o viitoare privatizare.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.