Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Comelf a încheiat primul semestru al acestui an cu un profit net de 1,968 milioane lei

bvb

Comelf a încheiat primul semestru al acestui an cu un profit net de 1,968 milioane lei, cu 1,02% mai mare faţă de cel din perioada similară din 2021, conform raportului transmis marţi Bursei de Valori Bucureşti.

Veniturile companiei au fost de 83 milioane lei, în creştere cu 24% comparativ cu cele 67 milioane lei obţinute în S1 2021. Avansul s-a datorat creşterii preţului de vânzare al produselor, pe fondul majorării accelerate a preţului materiilor prime începând cu martie 2022, potrivit Agerpres.ro.

Rezultatul brut al companiei s-a situat la un nivel aproape similar cu cel din primele şase luni ale anului trecut, respectiv la 2,248 milioane lei (2,207 milioane lei în S1 2021), susţinut de volumele valorice realizate, care au acoperit mai optim costurile fixe.

EBITDA (profitul operaţional) s-a ridicat în perioada menţionată la 6,684 milioane lei, faţă de 6,041 milioane lei în prima jumătate a anului trecut.

"Pentru următoarele 6 luni ale exerciţiului financiar 2022, riscul semnificativ este legat de disponibilitatea resurselor utilităţilor, cu impact direct şi imediat în preţul de vânzare al produselor fabricate de companie şi care, fără o monitorizare şi gestionare atentă, pot genera dezechilibre temporare în activitatea societăţii", se menţionează în raport.

Comelf este societate de producţie din domeniul industriei constructoare de maşini şi are ca obiect de activitate fabricarea de echipamente pentru centrale energetice şi pentru protecţia mediului, structuri metalice în domeniul energiei regenerabile, maşini şi utilaje terasiere sau subansamble ale acestora, echipamente pentru utilaje de ridicat şi de transport, inclusiv componente ale acestora.

Compania este listată la Bursa de Valori Bucureşti din noiembrie 1885, iar acţionarul principal este Uzinsider, ce deţine 80,9292% din acţiuni.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.