Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

COMENTARIU Cum l-a executat Raed Arafat pe Klaus Iohannis

Inquam Photos / Octav Ganea
Raed Arafat

La ultima conferință de presă pe care a inițiat-o, Klaus Iohannis a atras atenția asupra unui pericol major generat, de neîncrederea în autorități. În sensul că neîncrederea în măsurile pe care le iau acestea, determină neconformarea cetățenilor la regulile sanitare. Și, implicit, generează escaladarea pandemiei. Iar ieri Raed Arafat a făcut o declarație aparent halucinantă. În sens contrar. Declarând că autoritățile statului au pierdut războiul cu coronavirusul. Ce înseamnă asta? Care sunt consecințele?

Citește și: Atenționare de ultimă oră! Cum a fost răsturnată declarația lui Raed Arafat

Pierderea acestui război, în accepțiunea oficialului numărul unu în lupta cu pandemia, înseamnă nici mai mult nici mai puțin decât faptul că autoritățile s-au predat. Cu alte cuvinte, că au depus armele. Nu mai au ce face. Pandemia a scăpat de sub control. Și, în prezent, se răspândește fără a mai putea fi stăvilită. Este o declarație de o gravitate extremă. Dacă o făcea un jurnalist sau un analist sau un om politic din opoziție, puteam să spunem mai treacă meargă. Dar propoziția fatală îi aparține unuia dintre cei mai importanți oficiali ai statului, răspunzător direct de luarea tuturor măsurilor adoptate împotriva răspândirii infecției în masă. Și răspunzător și în ceea ce privește aplicarea riguroasă a acestora. Primul efect al afirmației lui Arafat este că populația încetează să mai aibă încredere în măsurile impuse de autorități. Și, ca atare, nu le va mai respecta. Iar pandemia poate în aceste condiții să crească exponențial.

Citește și: Blat PSD-PNL? Fina unui baron social-democrat, readusă de Nelu Tătaru la Ministerul Sănătății

Mai grav este că probabil are dreptate. Arafat, nu Klaus Iohannis. În sensul că răspândirea infecției nu mai poate fi controlată. Este de multă vreme o răspândire de tip comunitar. În mod normal, un stat bine organizat și cu resurse suficiente ar fi avut posibilitatea să identifice în permanență toți contacții unei persoane infectate, pentru ca aceștia, la rândul lor, să fie carantinați și puși sub observație. Nu s-a întâmplat acest lucru. De acum încolo, putem spune „Dumnezeu cu mila!”. Spunând adevărul, predându-se literalmente, Raed Arafat l-a executat pe Klaus Iohannis.

Un articol semnat de jurnalistul Sorin Roșca Stănescu

Citește și: Avem dovada! Florian Coldea este profesor colaborator la SNSPA! Tot în cadrul instituției lucrează și soția sa .

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.