Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Comenzile noi din industria prelucrătoare au scăzut cu 10% în noiembrie față de octombrie

www.news.ro
hală, fabrică, întreprindere, industrie

În luna noiembrie 2019, comenzile noi din industria prelucrătoare, pe total (piaţa internă şi piaţa externă), în termeni nominali, au scăzut atât față de luna precedentă cu 10,1% cât și faţă de luna corespunzătoare din anul precedent cu 1,1%, arată datele Institutului Național de Statistică (INS).

Comenzile noi din industria prelucrătoare, în luna noiembrie 2019, comparativ cu luna precedentă, au scăzut cu 10,1%, ca urmare a scăderilor înregistrate în industria bunurilor de capital (-13,7%), industria bunurilor intermediare (-4,7%), industria bunurilor de uz curent (-3,3%) şi în industria bunurilor de folosinţă îndelungată (-2,0%).

Citește și: Temperaturi de primăvară în plină iarnă! Meteorologii anunță când se strică vremea

În luna noiembrie 2019 comparativ cu noiembrie 2018, comenzile noi din industria prelucrătoare au scăzut cu 1,1% ca urmare a scăderilor înregistrate în industria bunurilor intermediare (-3,1%) și în industria bunurilor de capital (-1,7%). Creșteri au înregistrat industria bunurilor de folosinţă îndelungată (+14,5%) și industria bunurilor de uz curent (+4,3%).

Totodată, în primele 11 luni din 2019, față de perioada similară din 2018, comenzile noi din industria prelucrătoare au crescut pe ansamblu cu 4,1%, datorită creşterilor înregistrate în industria bunurilor de folosinţă îndelungată (+11,9%), industria bunurilor de uz curent (+5,3%), industria bunurilor de capital (+4,7%) şi în industria bunurilor intermediare (+2,1%).

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.