Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Comisar european acuză Viena: 'Dacă nu primim România în Schengen, facem jocurile Rusiei' (video)

g4media.ro
Ylva Johansson

Comisarul european pentru afaceri interne, Ylva Johansson, a declarat marţi seară, în cadrul unei dezbateri a Parlamentului European reunit la Strasbourg, că va rămâne prioritatea sa principală obţinerea aderării României şi Bulgariei la zona Schengen şi a spus că este hotărâtă să obţină acest lucru anul viitor, conform Agerpres.

"Schengen este cea mai mare zonă de liberă circulaţie din lume. Schengen este parte a ceea ce suntem", a spus Johansson, care i-a felicitat pe croaţi că vor începe anul ca membri ai zonei euro şi ai zonei libere de circulaţie.

Ea şi-a exprimat din nou dezamăgirea privind decizia din Consiliul Justiţie şi Afaceri Interne (JAI) de joi referitoare la România şi Bulgaria, mai ales în condiţiile în care cele două ţări îndeplinesc de 11 ani criteriile de aderare.

"Toţi aceşti ani România şi Bulgaria au contribuit la construirea unei zone Schengen eficiente în contextul pandemiei şi al războiului din Ucraina", a subliniat ea, reamintind că 2,5 milioane de oameni au intrat în România din Ucraina în acest an.

Ylva Johansson a reiterat faptul că aderarea României şi Bulgariei la Schengen este "o obligaţie legală şi au aşteptarea legitimă de a intra".

"Va rămâne prioritatea mea principală să obţin aderarea României şi Bulgariei la Schengen. Sunt hotărâtă să obţin acest lucru. Voi face eforturi să primim România şi Bulgaria anul viitor", a promis înalt oficial european.

"Onoraţi membri, divizaţi suntem săraci, uniţi suntem puternici. Ca Uniune, trebuie să primim România şi Bulgaria în Schengen. Dacă nu facem acest lucru, facem jocurile Rusiei. Ar trebui să arătăm Rusiei că într-un moment de mare nevoie Europa rămâne împreună", a spus ea.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.