Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Comisar şef de poliţie din Mureş, acuzat că nu a confiscat un transport ilegal de lemne

ciocanel judecator

Savu Sămărtean, la data faptelor şef al Biroului de Combatere a Delictelor Silvice din cadrul Inspectoratului Judeţean de Poliţie Mureş, a fost trimis în judecată de DNA sub acuzaţia că a falsificat un proces verbal şi nu a confiscat un transport ilegal de lemne. Potrivit unui comunicat al DNA, comisar şef de poliţie Savu Sămărtean va fi judecat pentru abuz în serviciu dacă funcţionarul public a obţinut pentru sine sau pentru altul un folos necuvenit, fals intelectual şi uz de fals.

Procurorii susţin că, pe 4 mai 2016, cu ocazia unui control efectuat privind materialele lemnoase, Savu Sămărtean şi-a îndeplinit în mod defectuos atribuţiile de serviciu prin încălcarea normelor legale privind stabilirea şi sancţionarea contravenţiilor silvice. Concret, după depistarea în trafic a unui autocamion care transporta fără avize de însoţire sau documente comunitare echivalente cantitatea de 7,62 metri cubi grindă molid, Savu Sămărtean nu a dispus confiscarea întregii cantităţi de material lemnos.

În acest context, poliţistul a întocmit un proces verbal în care a atestat în mod necorespunzător faptul că în camion erau doar 2 metri cubi cherestea transportată fără documente legale. În cauză s-a dispus instituirea sechestrului asupra sumei de 2.596 lei aparţinând lui Savu Sămărtean, conform Agerpres. Dosarul a fost trimis spre judecare Tribunalului Mureş.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.