Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Comisarul Corina Crețu explică scrisoarea ajunsă la București: Face parte dintr-o procedură standard

corina cretu

Comisarul european, Corina Creţu, i-a transmis, pe 25 aprilie, premierului Viorica Dăncilă, miniştrilor Lucian Şova şi Rovana Plumb, o scrisoare în care îşi exprima îngrijorarea cu privire la riscul dezangajării fondurilor UE, potrivit documentului prezentat, luni, de PNL.

Într-o declarație pentru STIRIPESURSE.RO, Corina Crețu a explicat că această scrisoare face parte dintr-o procedură standard a Comisiei Europene, astfel de documente fiind transmise în toate țările membre, dat fiind că există întârzieri și risc de dezangajare, la jumătatea acestui exercițiu bugetar.

Citește și: Corina Crețu, scrisoare deschisă către premier: 'Riscăm dezangajarea fondurilor UE'

”Scrisoarea a fost trimisă în luna aprilie și face parte dintr-o procedură standard de colaborare între Comisie și statele membre. Noi facem acest lucru pentru că ne aflăm la jumătatea exercițiului bugetar 2014-2020 și dorim ca statele membre să știe că avem toată disponibilitatea de colaborare, pentru o mai bună atragere a fondurilor europene. Motivul acestor scrisori, trimise tuturor statelor membre, este să atragem atenția asupra întârzierilor care există și mai ales să limităm riscul de dezangajare.

Rolul meu nu este de a critica pe nimeni, noi dorim să colaborăm cu toate statele membre, inclusiv cu România. Aș dori ca în țară acest subiect să nu se politizeze, ci să constituie un semnal de alarmă, în așa fel încât în a doua jumătate a actualului exercițiu bugetar să crească viteza de absorbție a fondurilor europene. Eu am un singur obiectiv, în calitate de comisar european: să ajut fiecare stat să aibă o absorbție cât mai bună, să evităm riscul dezangajărilor. Cred că se vede foarte clar din scrisoare că abordarea mea este una constructivă, o abordare prin care dorim să ajutăm statele membre”, a declarat Corina Crețu, pentru STIRIPESURSE.RO.

Întrebată dacă România are șanse ca în a doua parte a exercițiului bugetar să recupereze din timpul pierdut, Corina Crețu a explicat că acest lucru se poate face doar dacă Guvernul va accelera implementarea fondurilor europene.

”Tocmai de aceea trimitem aceste scrisori pentru a rămâne în memoria instituțională un semnal de alarmă și sperăm ca în toate statele să se țină cont de apelul Comisiei. În toate statele sunt întârzieri, nu doar în România.

Guvernul sper să accelereze implementarea fondurilor europene, pentru că acest domeniu al Transporturilor a fost întotdeauna unul sensibil. Și în perioada 2007-2014 aici s-au pierdut cele mai multe fonduri europene și tocmai de aceea este nevoie un ritm susținut, un ritm accelerat”, a mai spus Corina Crețu.

 

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.