Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Comisarul european pentru Buget şi Resurse Umane a acceptat invitaţia premierului de a efectua o vizită în România

Gunther Oettinger

Prim-ministrul Viorica Dăncilă a avut, marţi, la Bruxelles, o întrevedere cu comisarul european pentru Buget şi Resurse Umane, Gunther Oettinger, care a acceptat invitaţia adresată de premierul român de a efectua, cât de curând, o vizită în România, se arată într-un comunicat al Guvernului. 

Potrivit comunicatului, în cadrul întâlnirii, premierul Viorica Dăncilă şi-a exprimat aprecierea pentru buna cooperare cu Comisia Europeană şi încrederea că aceasta va continua în acelaşi spirit constructiv, în mod deosebit în contextul pregătirilor şi exercitării de către România a preşedinţiei Consiliului Uniunii Europene, în primul semestru al anului viitor. 

"Prim-ministrul Viorica Dăncilă a evocat oportunitatea pe care deţinerea preşedinţiei Consiliului UE o reprezintă pentru România în demonstrarea profundului său ataşament pentru construcţia europeană şi în promovarea interesului european. Premierul României a prezentat, totodată, principalele obiective pe care România şi le va asuma, în cadrul exercitării mandatului la preşedinţia Consiliului UE, în raport cu o serie de dosare europene majore, schimbul de opinii vizând în principal negocierile referitoare la viitorul Cadru Financiar Multianual 2021-2027, dosar prioritar aflat în portofoliul comisarului european Gunther Oettinger", precizează sursa citată. 

În context, Viorica Dăncilă a reafirmat interesul şi angajamentul României de a contribui activ pe durata mandatului preşedinţiei la Consiliul UE la identificarea unui consens în luarea unor decizii importante cu privire la viitorul buget multianual al Uniunii, care să permită o implementare eficientă şi în timp util a proiectelor de investiţii la nivelul Uniunii.

Citește și: MediWeb - primul sistem informatic destinat gestionării pacienților a fost implementat la Spitalul 'Grigore Alexandrescu'

Premierul a subliniat şi importanţa agreării unor soluţii echilibrate privind viitorul Cadru Financiar, care să reflecte, deopotrivă, nevoia de continuare a procesului de convergenţă economică şi socială la nivelul întregii Uniuni, precum şi nevoia de a asigura un răspuns adecvat la noile realităţi şi provocări cărora Uniunea şi statele membre trebuie să le facă faţă. 

Şeful Executivului a arătat că România poate contribui la facilitarea obţinerii unui acord politic asupra Cadrului Financiar Multianual post-2020 prin organizarea, la Bucureşti, la sfârşitul lunii octombrie, a unei conferinţe internaţionale privind viitorul politicii de coeziune. 

Prim-ministrul Viorica Dăncilă a punctat şi principalele elemente de interes pentru România în raport cu viitorul Cadru Financiar Multianual post-2020, indicând importanţa menţinerii unor alocări substanţiale pentru politica de coeziune şi politica agricolă comună, a promovării de soluţii care să contribuie la simplificarea şi flexibilizarea procesului de implementare la nivelul statelor membre şi beneficiarilor a programelor şi instrumentelor financiare europene. 

Ea a reiterat susţinerea României pentru alocările necesare sprijinirii noilor priorităţi ale Uniunii. 

Crearea unui cadru european care să asigure premisele promovării facilităţilor de ocupare a forţei de muncă şi a mobilităţii geografice şi profesionale a lucrătorilor, precum şi adaptarea la transformările industriale şi la evoluţia sistemelor de producţie au reprezentat un alt subiect abordat în cadrul întrevederii cu Gunther Oettinger. 

Prim-ministrul României şi comisarul european au convenit asupra demarării, la Bucureşti, în perioada septembrie - noiembrie, a unui dialog la nivel de experţi în domeniile buget şi resurse umane. 

Comisarul european pentru Buget şi Resurse Umane a adresat mulţumiri prim-ministrului României pentru iniţierea din timp a dialogului cu reprezentanţii Comisiei Europene, subliniind că acest demers arată interesul Guvernului de la Bucureşti de a avea un mandat de succes la preşedinţia Consiliului Uniunii Europene, precizează sursa citată. 

La discuţii a participat şi ministrul Fondurilor Europene, Rovana Plumb.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.