DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play Windows Phone Store
CELE MAI NOI ȘTIRI ȘI ALERTE BREAKING NEWS: ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Comisia Europeană: 200 de milioane de euro prin Erasmus + pentru stimularea educației și formarea digitală

erasmus

Comisia Europeană (CE) a revizuit programul anual de lucru al Erasmus+ 2020 și a alocat alte 200 de milioane de euro pentru a stimula educația și formarea digitală.

CE anunță că banii vor servi și pentru a promova dezvoltarea competențelor și incluziunea prin creativitate și arte.

„Pandemia de COVID-19 a avut un impact perturbator asupra educației și formării, noile modalități de predare și învățare necesitând soluții inovatoare, creative și favorabile incluziunii”, susțin oficialii europeni.

Margaritis Schinas, vicepreședintele pentru promovarea modului de viață european, a declarat să spațiul european al educației trebuie să promoveze educația digitală și competențele digitale pentru a atenua perturbările cauzate de pandemie și pentru a susține rolul Europei în tranziția digitală.

„Comisia va publica, în cadrul programului Erasmus+, cereri extraordinare de propuneri în valoare de 200 de milioane de euro, care vor oferi mai multe oportunități de învățare, de predare și de diseminare a cunoștințelor în era digitală. Există soluții eficace, inovatoare și favorabile incluziunii pentru a îmbunătăți educația digitală și competențele digitale, iar acestea vor beneficia de sprijin european”, a spus Schinas.

Mariya Gabriel, comisarul european pentru inovare, cercetare, cultură, educație și tineret, a declarat la rândul său că programul Erasmus+ este mobilizat pentru a sprijini, în aceste vremuri dificile, „actori-cheie din domeniile educației, formării și tineretului”.

„Se vor pune la dispoziție 200 de milioane de euro pentru a sprijini educația și formarea digitală, activitățile digitale pentru tineret, dar și competențele creative și incluziunea socială. Este o etapă importantă, care deschide calea către Planul de acțiune pentru educația digitală, pe care Comisia îl va lansa în această toamnă”, a explicat Gabriel.

Programul Erasmus+ va sprijini proiecte menite să consolideze metodele digitale de predare, învățare și evaluare în școli, în învățământul superior și în instituțiile de formare profesională.

Acesta va oferi, de asemenea, oportunități pentru școli, organizații de tineret și instituții de învățământ destinate adulților pentru a sprijini dezvoltarea competențelor, pentru a stimula creativitatea și pentru a consolida incluziunea socială prin intermediul artelor, împreună cu sectoarele culturale și creative.

Cererile de propuneri pentru proiecte în aceste domenii vor fi publicate în săptămânile următoare.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.